Pita sa piletinom i povrćem

Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pita sa piletinom i povrćem

Ova ukusna pita pravi se lako i idealna je čak i za one koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji.

Evo kako da napravite sjajnu, mekanu pitu sa piletinom i povrćem.

Sastojci:

450 grama pilećeg belog mesa

Jedna veća šargarepa

Šolja smrznutog graška

Šolja smrznutog celera (iseckanog na sitne komade)

75 grama putera

Trećina glavice crnog luka

40 grama brašna

Pola kašičice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << soli

Malo bibera

Šolja vode u kojoj je kuvana piletina

160 mililitara mleka

Dva pakovanja smrznutog testa

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. U dublju šerpu stavite piletinu, šargarepu, grašak i celer. Nalijte vodom i ostavite da ključa oko 15 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ocedite. Od vode u kojoj je kuvana piletina sa povrćem ostavite šolju sa strane.

U tiganj stavite puter, pa dodajte luk i propržite da omekša i postane staklast. Dodajte brašno, so i biber. Polako dodajte šolju vode koju ste ostavili, i mleko. Mešajte i kuvajte na vatri srednje jačine dok se ne zgusne.

Na pleh stavite jedno pakovanje smrznutog testa, odozgo stavite piletinu i povrće, prelijte mešavinom sa mlekom, pa odozgo stavite i drugo pakovanje testa i rukama pritisnite ivice, kako se nadev ne bi izlio.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 do 35 minuta ili dok testo ne dobije braonkastu boju. Ostavite pitu da se ohladi desetak minuta, pa je poslužite.

Da li i vi imate neki dobar recept za pitu sa piletinom? Pišite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.