Izvor: Mondo, 26.Apr.2019, 14:07 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Pita sa piletinom i povrćem
Ova ukusna pita pravi se lako i idealna je čak i za one koji nemaju mnogo iskustva u kuhinji.
Evo kako da napravite sjajnu, mekanu pitu sa piletinom i povrćem.
Sastojci:
450 grama pilećeg belog mesa
Jedna veća šargarepa
Šolja smrznutog graška
Šolja smrznutog celera (iseckanog na sitne komade)
75 grama putera
Trećina glavice crnog luka
40 grama brašna
Pola kašičice >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << soli
Malo bibera
Šolja vode u kojoj je kuvana piletina
160 mililitara mleka
Dva pakovanja smrznutog testa
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. U dublju šerpu stavite piletinu, šargarepu, grašak i celer. Nalijte vodom i ostavite da ključa oko 15 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ocedite. Od vode u kojoj je kuvana piletina sa povrćem ostavite šolju sa strane.
U tiganj stavite puter, pa dodajte luk i propržite da omekša i postane staklast. Dodajte brašno, so i biber. Polako dodajte šolju vode koju ste ostavili, i mleko. Mešajte i kuvajte na vatri srednje jačine dok se ne zgusne.
Na pleh stavite jedno pakovanje smrznutog testa, odozgo stavite piletinu i povrće, prelijte mešavinom sa mlekom, pa odozgo stavite i drugo pakovanje testa i rukama pritisnite ivice, kako se nadev ne bi izlio.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 do 35 minuta ili dok testo ne dobije braonkastu boju. Ostavite pitu da se ohladi desetak minuta, pa je poslužite.
Da li i vi imate neki dobar recept za pitu sa piletinom? Pišite nam u komentarima!