Izvor: B92, 23.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pingvin koji se plaši vode

London -- Svi pingvini obožavaju da plivaju, sem jednog, koga ništa ne može da natera da skoči u vodu. Taj pingvin po imenu Kentaki, jednostavno, plaši se vode.

Zajedno sa 23 pingvina, Kentaki živi u zoološkom vrtu "Blekbruk" u Liku, na zapadu Engleske. Kentaki, koji pripada retkoj vrsti pingvina "humbolt", rođen je sitniji od svoje arktičke braće. Stalno je imao probleme sa mitarenjem i od početka je zazirao od vode.

Čuvari su prinuđeni da ga silom nateraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vodu nekoliko puta dnevno kako bi mu perje bilo čisto. Ponekad, kada je baš tvrdoglav, samo ga poliju vodom.

Ovaj 11-godišnji mužjak postao je miljenik posetilaca zbog svoje neuobičajene fobije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.