Piletina sa spanaćem i fetom

Izvor: Mondo, 02.Mar.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piletina sa spanaćem i fetom

Recept pogodan za početnike koji vole jednostavna, a ukusna jela!

Predstavljamo vam recept za punjenu piletinu, sa spanaćem, belim lukom i fetom. Ovaj recept inače može da se pripremi u tiganju, ili na roštilju, ali smo mi odabrali laku verziju koja ide u rernu, pa je recept super i za početnike.

Sastojci:

Dva pileća filea

100 grama spanaća

150 grama feta sira

Čen belog luka

Maslinovo ulje
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
100 grama prezli

50 grama maslaca

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pileći file posolite i pobiberite, zatim oštrim nožem zarežite tako da napravite "džep" u koji ćete stavljati nadev.

U tiganju, na malo maslinovog ulja zagrejte iseckani beli luk i spanać, tek toliko da spanać uvene. Ocedite ga od tečnosti koju je otpustio, i pomešajte sa izmrvljenim feta sirom.

Filujte piletinu dobijenom mešavinom, i po potrebi probodite čačkalicom da se ne bi otvarala u toku pečenja. Pažljivo uvaljajte u prezle, poređajte u pleh i prelijte rastopljenim maslacem. Pecite 25 minuta i poslužite toplo uz salatu po izboru.

Kako vi filujete piletinu? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.