Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 03:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Piletina sa kokosom
Mirisna, krckava, sa pikantnim sosom!
Predstavljamo vam recept za egzotičnu pohovanu piletinu, koju ćete propržiti samo nekoliko minuta a onda prepustiti rerni da dovrši posao. Ovaj recept je jednostavan i ne oduzima mnogo vremena, a ukus je zanimljiv i pikantan.
Sastojci:
600 grama pilećeg filea
150 grama kokosovog brašna
100 grama prezli
100 grama brašna
Dva jaja
100 mililitara soka od pomorandže
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
50 grama meda
Tri kašike senfa
So, biber
Tucana ljuta paprika
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na duge trake, debele oko dva centimetra.
U jednoj činiji pomešajte brašno sa kašičicom soli i malo bibera, u drugoj umutite jaja, a u trećoj izmešajte prezle i kokos.
Piletinu umačite najpre u brašno, zatim u jaje, a onda mešavinu kokosa i prezli. Pržite u tiganju po dva minuta sa svake strane, a zatim prebacite u pleh i pecite još 10-12 minuta.
Za sos, pomešajte sok od pomorandže, med i senf, i dodajte po želji malo ljute paprike. Poslužite toplo.
Imate li vi neki zanimljiv recept za pohovanu piletinu? Recite nam u komentarima!