Piletina sa kokosom

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piletina sa kokosom

Mirisna, krckava, sa pikantnim sosom!

Predstavljamo vam recept za egzotičnu pohovanu piletinu, koju ćete propržiti samo nekoliko minuta a onda prepustiti rerni da dovrši posao. Ovaj recept je jednostavan i ne oduzima mnogo vremena, a ukus je zanimljiv i pikantan.

Sastojci:

600 grama pilećeg filea

150 grama kokosovog brašna

100 grama prezli

100 grama brašna

Dva jaja

100 mililitara soka od pomorandže
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
50 grama meda

Tri kašike senfa

So, biber

Tucana ljuta paprika

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na duge trake, debele oko dva centimetra.

U jednoj činiji pomešajte brašno sa kašičicom soli i malo bibera, u drugoj umutite jaja, a u trećoj izmešajte prezle i kokos.

Piletinu umačite najpre u brašno, zatim u jaje, a onda mešavinu kokosa i prezli. Pržite u tiganju po dva minuta sa svake strane, a zatim prebacite u pleh i pecite još 10-12 minuta.

Za sos, pomešajte sok od pomorandže, med i senf, i dodajte po želji malo ljute paprike. Poslužite toplo.

Imate li vi neki zanimljiv recept za pohovanu piletinu? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.