Pikantni bataci iz rerne

Izvor: Mondo, 07.Jun.2019, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pikantni bataci iz rerne

Spremaju se jednostavno, a veoma su ukusni!

Predstavljamo vam jednostavni recept za mariniranu piletinu, za one koji vole pikantno! Meso samo marinirate i stavite u rernu, pa je recept pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

Četiri pileća bataka

Pola šolje senfa

Četiri kašike smeđeg šećera

Decilitar vinskog sirćeta

Jedan crni luk

Četiri čena belog luka

Tucana ljuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << paprika

Ulje

So, biber

Priprema:

Meso zarežite nekoliko puta unakrsno, do kosti. U činiji umutite senf, smeđi šećer, sirće, so, biber i prstohvat ljute paprike, dodajte sitno seckani beli luk. Meso stavite u marinadu i dobro izmešajte, tako da utrljate začine u zareze. Ostavite pokriveno u frižideru najmanje sat vremena.

Zagrejte rernu na 220 stepeni, pleh prelijte sa malo ulja, i na dno poređajte crni luk isečen na kolutove. Meso položite na luk, tako da ne dodiruje dno pleha, po želji pospite sa još malo soli i ljute paprike. Pecite u rerni oko 35-40 minuta, dok meso ne bude gotovo a kožica postane hrskava.

Poslužite uz krompiriće ili salatu po izboru.

Kako vi pripremate batake? Recite nam u komentarima, a ovde pogledajte i recept za najukusnije pileće zalogajčiće!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.