Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijani pas od fermentisanog kvasca

Beč -- Veterinari u mestu Bad Gojzern u Austriji utvrdili su kod jednog psa da je pijan, odnosno da ima 1,6 promila alkohola u krvi.

Trogodišnjeg labradora Dinga, kako pišu mediji, prošlog petka je dioveo kod veterinara vlasnik zbog njegovog čudnog ponašanja. Testovi su pokazali da je pas, težak oko 40 kilograma, u krvi imao 1,6 promila alkohola i to verovatno zbog testa s kvascem koje se fermentisalo u njegovom stomaku.

Vlasnik kaže da se opio nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "ukrao" pola kilograma testa punog kvasca iz kuhinje. Kvasac iz testa u digestivnom traktu psa započeo je proces fermentacije, što je vodilo ka pijanom stanju životinje.

Pas je bio potpuno pijan, i pokazivao je sve simptome alkoholisanosti. Jedva je stajao na nogama i bila mu je potrebna pomoć pri šetnji. Isto tako, mirisao je na alkohol.

"Mnogi ljudi kažu da smo mi lovci često pijani, a u mom slučaju to je pas", rekao je vlasnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.