Pečeni krompir sa sirom

Izvor: Mondo, 04.Feb.2019, 03:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pečeni krompir sa sirom

Evo novog načina da pripremite krompir i oduševite celu porodicu.

Krompir se u Srbiji priprema na razne načine, ali ovaj verovatno još uvek niste probali. A kad ga probate, spremaćete ga opet iznova...

Sastojci:

Četiri veća krompira

Jedan crni luk

So i biber po ukusu

Tri kašike putera

Tri kašike brašna

Pola kašičice soli

Dve šolje mleka

Šolja i po rendanog čedar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sira (ili nekog drugog tvrdog sira)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh. U međuvremenu, krompir iseckajte na kolutove i polovinu poređajte po plehu. Odozgo dodajte iseckani crni luk, pa drugu polovinu krompira. Posolite i dodajte malo bibera po ukusu.

U tiganj srednje veličine rastopite puter na vatri srednje jačine. Sipajte brašno i so i konstantno mešajte oko jednog minuta. Nalijte mleko i mešajte dok se smesa ne zgusne, a onda dodajte čedar sir (ili neki drugi tvrdi sir) i mešajte još oko pola minuta do minut. Ovu smesu nalijte na krompir i prekrijte aluminijumskom folijom.

U zagrejanoj rerni pecite oko sat i po.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.