Pasta u sosu od paprike

Izvor: Mondo, 12.Jun.2019, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasta u sosu od paprike

Jednostavno se priprema, a ukus joj je božanstven!

Predstavljamo vam recept za testeninu u crvenom sosu, idealan ako vam je dosadio običan sos od paradajza.

Možete koristiti sveže crvene paprike, ali slobodno, u zavisnosti od godišnjeg doba, možete staviti i paprike iz tegle, samo će se kraće kuvati.

Sastojci:

400 grama suve testenine

Dve paprike

Dva paradajza

100 mililitara pavlake za kuvanje

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Dva čena belog luka

Sušeni origano

Maslinovo ulje

Parmezan

So, biber

Priprema:

Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja.

U većem tiganju, propržite sitno seckani beli luk, dodajte seckani paradajz i papriku. Krčkajte na visokoj vatri oko pet minuta, dok povrće ne postane mekano i pusti tečnost. Začinite solju, biberom i sušenim origanom, dobro promešajte, i dodajte pavlaku za kuvanje. Pustite da krčka još dva minuta.

Izmešajte testeninu i sos i servirajte toplo, posuto sveže rendanim parmezanom.

Kako vi spremate pastu? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za testeninu sa mladim graškom!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.