Pasarela na Jarmu na Kopaoniku

Izvor: Mondo, 20.Nov.2017, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasarela na Jarmu na Kopaoniku

Dugogodišnji problem nebezbednog prelaska skijaša preko magistralnog puta Kopaonik - Brzeće - Brus, trebalo bi, konačno, da bude uskoro rešen. Ovako!

Foto: MONDO/P. Vujić

Projekat pasarele, koji omogućava skijašima bezbedan prelaz sa staze Karaman na stazu Jaram i dalje prema skijalištu na Gobelji, usvojen je i prošao je revizionu komisiju, prenosi InfoKop.

Pasarela je u procesu detaljne regulacije, a izgradnja se planira za >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iduću godinu kako bi sve bilo spremno za sezonu 2018/2019.

Pasarela je po projektu prilagođena za pristup iz oba smera.

Skijaši koji dolaze sa Gobelje će otklizavanjem prelaziti preko pasarele, dok je suprotni smer rezervisan za dve pokretne trake koje će se nalaziti sa leve i desne strane pasarele. Po sredini će biti dovoljno širok prolaz za skijaše kako bi i ratraci bili u mogućnosti da navlače sneg.

Sredstva za izgradnju su obezbeđena i po završetku procesa dobijanja dozvole očekuje se početak realizacije projekta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.