Pas spasao četiri mačeta

Izvor: B92, 27.Okt.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas spasao četiri mačeta

(Beta)

Beograd, Sidnej -- U požaru u porodičnoj kući u australijskom gradu Melburnu, pas Leo rizikovao je svoj život kako bi spasao četiri mačeta.

Kada je vatra već zahvatila čitavu porodičnu kuću i kad su svi uspeli da izađu iz nje, samo je Leo ostao unutra. Vatrogasci, koji su uspeli da obuzdaju vatru i uđu u kuću, bili su iznenađeni kada su pronašli psa kako u spavaćoj sobi štiti četiri mačeta. Leo je umalo nastradao zbog svoje hrabrosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Barni, drugi pas, izašao je napolje kada i cela porodica. Leo, međutim, nije hteo da ostavi mačiće, i to ga je umalo koštalo života. Na sreću, vatrogasci su ga pronašli na vreme. Leu je ukazana pomoć i sada je dobro", kaže vatrogasac Ken Braun.

Stara izreka da je pas najbolji čovekov prijatelj mnogo puta se pokazala kao tačna, međutim, u ovom slučaju, on je najbolji prijatelj svih ukućana.

Vatrogasci su Lea, zbog iskazane požrtvovanosti i hrabrosti, nagradili ordenom zdravlja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.