Parkiranje na petoparcu – kompilacija neverovatnih Ginisovih rekorda VIDEO

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 11:06

Parkiranje na petoparcu – kompilacija neverovatnih Ginisovih rekorda VIDEO

Bizarni rekordi u najneobičnijim kategorijama Ginisove knjige uključuju i one za najpreciznije brzo paralelno parkiranje automobila. Nekoliko takvih rekorda je nedavno objedinjeno je u atraktivnom videu.

Ginisova knjiga svetskih rekorda uključuje, među stotinama čudnih ljudskih postignuća ljudi, i neke rekorde vezane za automobile.

Jedna od zanimljivijih kategorija u tom pogledu je ona koja se bavi paralelnim parkiranjem, noćnom morom mnogih novopečenih vozača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i gotovo svih koji se spremaju da polažu vozački ispit.

"Guinness World Records" je na svom YouTube kanalu objavio atraktivan video nekoliko uspešnih pokušaja obaranja svetskog rekorda u paralelnom parkiranju.

Na ovim snimcima se može videti najpreciznije parkirani kamion, najpreciznije parkiranje automobila vožnjom u rikverc, najbolje trostruko paralelno parkiranje automobila, parkiranje uz drift od 360°...

Aktuelni apsolutni rekorder u preciznom paralelnom parkiranju je britanski vozač-kaskader Alastair Moffatt. On je svojim FIAT-om 500C uparkirao u mesto koje je tek za 7,5 centimetara duže od tog vozila!

Time je, 2015. kada je rekord postavljen, nadmašio kineskog vozača Hana Yuea, čiji je rekord iznosio 8 centimetara.

Kolekciju bizarnih rekorda, koji uključuju suludo uvežbane i gotovo neverojatne scene parkiranja "pod ručnom" možete pogledati u nastavku:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.