Pamtiću u 2012: Bojana Stamenov

Izvor: Politika, 04.Dec.2012, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pamtiću u 2012: Bojana Stamenov

Pevačica

Finalistkinju šou programa „Ja imam talenat” Bojanu Stamenov nazivaju srpskom Aretom Frenklin. Rođena u Beogradu, pevanjem se bavi od sedme godine. Svira gitaru, a muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi „Josip Slavenski”. Nastupa širom Srbije, pevala je na festivalima u Mađarskoj, a beogradska publika može da je sluša po klubovima. Evo po čemu će Bojana pamtiti 2012. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

Šou „Ja imam talenat” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << – Oduševila me je reakcija ljudi, pogotovu mladih ljudi. Dobila sam motiv da radim, povećala sam nivo samopouzdanja.

Promašaj godine

Ova godina nije imala promašaj vredan pomena. Uostalom, trudim se da mi čaša uvek bude dopola puna, a ne prazna.

Domaća ličnost godine

Bisera Veletanlić – Jer sam imala priliku da je upoznam i sarađujem sa njom, a nisam mogla ni da zamislim da će to da mi se dogodi. Zamislite moja malenkost na istoj bini sa takvom veličinom.

Strana ličnost godine

Bijonse – Ove godine je postigla svoj najveći uspeh, postala je majka. Pored karijere, to je i moj veliki san.

Pesma ili album godine

„I feel for you” u izvođenju Čaka Kan – Jer sam se sa tom pesmom predstavila u „Ja imam talenat”. Ostalo o toj pesmi je istorija, i to kakva istorija!

Koncert godine

Koncert godine, za mene, desiće se 28. decembra na Kolarcu. Reč je o koncertu „Dame pevaju”, čime se ostvaruje jedan od mojih snova.Big bend Radio Beograda pozvao me je da budem jedna od tih dama.

Romangodine

Zbirka pripovedaka „Jelena žena koje nema”, Ive Andrića – Meni je ova knjiga obeležila godinu, jer je bila savršen beg od pritiska koji je pored lepote mog posla, nažalost, prisutan. Savršeno izbalansiran tok misli.

Pozorišna predstava godine

„Tom Sojer i đavolja posla”, dečja predstava u pozorištu „Boško Buha” u Beogradu – Izuzetno sam ponosna na tu predstavu, ne samo zato što igram u njoj već zato što je to jedini dečji mjuzikl u Beogradu u kom celu predstavu prati bend.

Film godine

Film koji sam najčešće gledala u slobodno vreme u ovoj godini bio je mjuzikl „Zdravo Doli ” iz 1969. Ne smatram da moderna književnost i kinematografija imaju tu crtu da opet poželiš da pogledaš isti film ili ponovo pročitaš neku knjigu.

Šta će obeležiti 2013?

Jedan maksi singl na srpkom jeziku – poklon od mene za sve one koji su me zavoleli. I naravno neka 2013. obeleže sreća, ljubav, zdravlje i muzika!

Učestvujte u našoj anketi o 2012. Vaše utiske i favorite u navedenim kategorijama, uz obrazloženje, pošaljite i-mejlom na adresu spektar@politika.rs ili pismom na adresu „Politika” (za Spektar), Makedonska 29, Beograd.

objavljeno: 04.12.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.