Izvor: Luftika.rs, 30.Sep.2022, 13:32

Pala 4 policajca iz Novog Sada i Beograda, radili za kriminalca a ne za državu

 
Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zlopotreba službenog položaja, lišeni su slobode policijski službenici Žandarmerije R. L. (1979) i R. M. (1975), policijski službenik PU za grad Beograd M. K. (1985) i policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T. (1977).
Hapšenje su izveli pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije, po nalogu posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu.
R. L. se sumnjiči i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga, stoji u saopštenju MUP-a.
Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši proveru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.
Sledećeg meseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. izvršila provere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila.
Sumnja se i da su M. K. i R. L. duži vremenski period vršili fizičko obezbeđenje osobe za koju su vršene ove provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.
Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.
Izvor: Mup
Bivši načelnik novosadske policije imao veze sa biznismenima bliskim vlasti

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Ko je Goranac (47) iz Novog Sada kog su štitili pripadnici Žandarmerije?

Izvor: Luftika.rs, 30.Sep.2022

Novosađanin, Goran Kovačević Goranac (47), koga su štitili pripadnici policije i Žandarmerije koji su jutros uhapšeni u Beogradu i Novom Sadu, već je bio na meti kriminalaca.. On je početkom septembra prošle godine bio ranjen u u pucnjavi u Cankarevoj ulici u Novom Sadu. Tom prilikom ubijen...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.