Paklenog vozača Challengera SRT Hellcat zaustavio betonski stub VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2021, 13:18

"Paklenog vozača" Challengera SRT Hellcat zaustavio betonski stub VIDEO

Vozač za udes krivi kočnice.

Iz Amerike nam često stižu snimci vozača koji ne mogu da obuzdaju svoje moćne mašine.

Želja za brzom vožnjom, u kombinaciji sa stotinama "konja" ispod haube i neiskustvom onog koji sedi za upravljačem, uzrok su brojnih udesa. U tome prednjače vozači "muscle car" modela, kao što je Ford Mustang.

Ovog puta u glavnoj ulozi je bio vlasnik Dodge Challengera SRT Hellcat iz Arizone koji je pri velikoj brzini izgubio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolu nad automobilom, izleteo na trotoar i udario u dva potporna betonska stuba.

Pešak koji je u tom trenutku prolazio ulicom za dlaku je izbegao pomahnitalo vozilo, a srećno je prošao i sam vozač koji nije teže povređen. Nakon udesa je tvrdio da su ga izdale kočnice a da li je zaista bilo tako, pokazaće istraga.

Ianče, Dodge Challenger SRT Hellcat za pogon koristi 6.2 litarski V8 sa čak 707 konjskih snaga i 880 Nm, pa ovaj auto zbog svoje ogromne snage definitivno nije za svakog.

Motor je povezan sa osmobrzinskim automatskim menjačem uz čiju pomoć automobil iz mesta do brzine od 96 km/h (60 milja na sat) stiže za samo 3,7 sekundi.

Prema fabričkim podacima, maksimalna brzina iznosi čak 328 km/h.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.