PUŠENJE ŠTETI MUŠKOM MOZGU

Izvor: Kurir, 07.Feb.2012, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUŠENJE ŠTETI MUŠKOM MOZGU

NJUJORK - Pušenje može sa godinama da doprinese padu mentalnih sposobnosti, koji je brži kod muškaraca nego kod žena, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u američkom časopisu AGP (Archives of General Psychiatry).

Jedno od objašnjenja te pojave je i mnogo veći broj pušača među muškarcima nego među ženama, preneli su francuski mediji.

Naučnici su istakli i da se pušenje sve više smatra faktorom rizika za nastanak demencije kod starijih osoba.

Istraživanje je sprovedeno na grupi britanskih funkcionera u kojoj je bilo 5.099 muškaraca i 2.137 žena, kod kojih su ispitivane mentalne sposobnosti i uticaj duvana na njih.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pušenje vodi muškarce u demenciju

Izvor: TvojPortal.com, 08.Feb.2012, 13:25

Izvor: BizLife. Evo još jednog razloga da skupite snagu i odbacite cigarete. Novo istraživanje pokazuje da muškarci koji puše imaju veću šansu da u kasnijim godinama obole od demencije. Rezultati vode zaključku da pušenje za muškarce znači brži gubitak kognitivnih funkcija.. . . Pušenje...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.