PREMINUO SAKSOFONISTA KLARENS KLEMONS

Izvor: Kurir, 19.Jun.2011, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINUO SAKSOFONISTA KLARENS KLEMONS

LOS ANĐELES - Saksofonista Klarens Klemons (Clarence Clemons), koji je odigrao ključnu ulogu u kreiranju ranog zvuka Brusa Springstina (Bruce Springsteen) preminuo je u 69. godini.

Klemons je preminuo u subotu, šest dana pošto je pretrpeo šlog u svom domu na Floridi.

"Sa velikom tugom obaveštavamo prijatelje i fanove da je naš voljeni prijatelj i kolega Klarens Klemons preminuo", napisao je na svom internet sajtu Springstin, i kao uzrok naveo komplikacije koje je Klemons >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << imao posle šloga.

"Gubitak je nemerljiv, a mi smo počastvovani i zahvalni što smo imali priliku da stojimo uz njega skoro 40 godina", dodao je Springstin.

Klemons je počeo da sarađuje sa Springstinom 1971. kao član njegovog pratećeg benda "E Street Band". Svojim solo deonicama osnažio je poznate Springstinove pesme, kao što su "Born to Run," "Jungleland," "Prove It All Night," "Tenth Avenue Freeze Out", "Badlands."

Kritičari časopisa "Roling Stoun" su 1975. napisali da je Klemonsov zvuk, "zlosutno usporen", u suprostnosti sa "čudnom hipeaktivnošću" gitariste Stivena Van Zanta (Steven Van Zandt).

Klemons je poslednjih godina imao probleme sa leđima i kukovima, a 2008. je imao operaciju kolena.

Pre dve godine objavio je knjigu svojih memoara pod nazivom "Big Man: Real Life and Tall Tales", koju je napisao sa prijateljem Donom Reoom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.