Izvor: Kurir, 09.Jul.2011, 10:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
PILETINA S TIKVICAMA
Sastojci:
* pileći file
* tikvice
* koren đumbira
* so, biber
* aleva paprika
* maslinovo ulje
Priprema:
Pileći file tanko iseći, u njega utrljati malo crvene paprike, posoliti i pobiberiti. Tikvice oprati i narezati na tanke šnite, malo posoliti i pokapati maslinovim uljem, kratko propržiti na teflonskom tiganju pa prebaciti na papirni ubrus.
Poređati tikvice na piletinu pa preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njih narendati malo svežeg đumbira (ne previše). Zarolati meso i učvrstiti ga čačkalicama. Pržiti na ulju, uz okretanje, dok meso ne porumeni (ako su fileti veći, možete dodati malo vode).
Kad je jelo gotovo, izvaditi čačkalice i naseći ga na kolutiće.