PILETINA S TIKVICAMA

Izvor: Kurir, 09.Jul.2011, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PILETINA S TIKVICAMA

Sastojci:

* pileći file

* tikvice

* koren đumbira

* so, biber

* aleva paprika

* maslinovo ulje

Priprema:

Pileći file tanko iseći, u njega utrljati malo crvene paprike, posoliti i pobiberiti. Tikvice oprati i narezati na tanke šnite, malo posoliti i pokapati maslinovim uljem, kratko propržiti na teflonskom tiganju pa prebaciti na papirni ubrus.

Poređati tikvice na piletinu pa preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << njih narendati malo svežeg đumbira (ne previše). Zarolati meso i učvrstiti ga čačkalicama. Pržiti na ulju, uz okretanje, dok meso ne porumeni (ako su fileti veći, možete dodati malo vode).

Kad je jelo gotovo, izvaditi čačkalice i naseći ga na kolutiće.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.