Izvor: Politika, 15.Dec.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAMTIĆU U 2014: Nikola Škorić, TV autor

Nikola Škorić tumači lik Dragana Torbice, jednog od trojice junaka u TV seriji „Državni posao”, kratkoj humorističkoj TV formi koja se prikazuje na RTV Vojvodine. Po obrazovanju je profesor istorije koju je diplomirao na Novosadskom univerzitetu. Nije mogao da nađe posao u struci, pa je držao časove i predavao engleski jezik. Od 2008. radio na RTV gde je zaposlen u dizajnerskom studiju, a osmišljava i slogane. Sa kolegama Dimitrijem Banjcem i Dejanom Ćirjakovićem, stekao je popularnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << provokativnim skečevima trojice kancelarijskih kolega. Evo po čemu će Škorić pamtiti 2014. godinu.

DOGAĐAJ GODINE

Majske poplave zato što su se narodi u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, posle mnogo godina, jedni drugima našli u nevolji. I naravno, 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

PROMAŠAJ GODINE

Serija „Ravna gora”.

DOMAĆA LIČNOST GODINE

Aleksandar Sale Đorđević i košarkaška reprezentacija Srbije zato što su pokazali da su timski duh, kreativnost i entuzijazam ono što je zaista važno. I Srđan Koljević zato što je, po mom mišljenju, izabrao najzanimljiviji pristup u prikazivanju Sarajevskog atentata i događaja koji su usledili.

STRANA LIČNOST GODINE

Hoze Muhika, presednik Urugvaja, zato što pokazuje šta znači biti u službi naroda. Pravi uzor za naše političare, od lokalnog nivoa do samog vrha.

ROMAN ILI KNJIGA GODINE

„Opet on” Timura Vermesa. Roman u kome se Hitler budi u Berlinu 2011. godine i malo po malo postaje TV zvezda. Jedna od boljih satira koje sam imao prilike da pročitam u poslednje vreme.

FILM GODINE

„Grand Budapest hotel”. Svako ostvarenje Vesa Andersona je pravi mali praznik. Gledajući ovaj film supruga i ja smo proveli savršena skoro dva sata u bioskopu.

ŠTA ĆE OBELEŽITI 2015?

Šešelj?

Učestvujte u našoj anketi o 2014. godini. Vaše utiske i favorite u navedenim kategorijama, uz obrazloženje zašto, pošaljite mejlom na adresu spektar@politika.rs ili pismom na adresu „Politika” (za Spektar), Makedonska 29, Beograd.

objavljeno: 16.12.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.