Ovom dijetom ćete zdravo smršati

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovom dijetom ćete zdravo smršati

Za razliku od loših dijeta koje imaju kontraefekat na duži period, najbrža dijeta podrazumeva balansiranje hranljivih materija u odgovarajućoj proporciji i održava broj kalorija na standardnom nivou.

Pre doručka

Počnite dan čašom tople vode sa limunovim sokom. Limunada će očistiti telo i pomoći u razgradnji masti.Popijte bar tri čaše vode tokom sat vremena da oslobodite telo otrova rano ujutru. Morate da pijete bar tri litra vode dnevno.

Doručak
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Doručak je obavezan! On treba da se sastoji od jednog kuvanog jaja ili kajgane. Možete da jedete i ovas ili kornfleks sa mlekom. Uzmite bananu za doručak ili voćno jelo koje sadrži jabuke, avokado ili dinju.

Ručak

Za ručak treba da imate malu porciju hrane sa što više proteina. Na primer, kuvanu piletinu, pečenu ribu ili ćuretinu sa tanjirom sveže salate od povrća.Salata sa tofu sirom, supa od spanać i integralne tortilje bi bile dovoljne za ručak.

Večera

Večera treba da bude što je moguće laganija, sa nekim vegeterijanskim jelom. Spremite supu tako što ćete skuvati šargarepu, kupus, cveklu, brokoli, paradajiz i luk.

Možete i da pečete povrće u rerni ili ga pržite na minimalnoj količini maslinovog ulja.

Između obroka

Ako budete gladni između obroka, možete da uzmete sok od sveže ceđenog soka, kikiriki, integralni keks ili kokice. Izbegavajte upakovane sokove, gazirana pića i slatku hranu.

Ukupan broj kalorija ne sme da pređe 1.500 dnevno.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.