Ovo su prava imena holivudskih zvezda!

Izvor: Story, 21.Jan.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su prava imena holivudskih zvezda!

U svetu poznatih i slavnih nije izuzetak da se imena sa scene ne poklapaju s onima u stvarnom životu – oni su pravi primer.

foto: Profimedia

Danas ih znamo pod tim imenom, ali ova slavna lica rođena su pod drugim imenom koje je većini njihovih fanova širom sveta potpuno nepoznato. Budući da su se mnogi od njih proslavili pod novim imenima, neki svoje krštenice i dalje čuvaju kao zmija noge.

Nakon što je primio nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << u filmu Birdman, za koju je primio i nominaciju za Oskara, publici je objasnio da se u stvari ne zove Majkl Kiton već Majkl Daglas. Šezdesettrogodišnji glumac svoje ime je promenio na početku karijere kako ga ne bi mešali s kolegom i takođe slavnim glumcem koji nosi isto ime i prezime. Postoje dve verzije priče o prezimenu koje je odlučio da dodeli sebi - jedni tvrde da je to prezime odabrao zbog komičara Bastera Kitona, dok drugi kažu da je to zbog glumice Dajan Kiton, koju izuzetno ceni i poštuje.

Glumica Riz Viterspun nedavno je primila nominaciju za nagradu Oskar zbog uloge u filmu Wild. Tu vest sada zna ceo svet, ali mali je broj onih koji znaju da to uopšte nije njeno pravo ime. Naime, Laura Džin uzela je majčino ime Riz i njime zamenila ono koje je dobila na rođenju.

Džulijen Mur u svom rodnom listu nosi sasvim drugo ime. Naime, ona je odlučila da svoje ime Džuli Smit zameni drugim. Kada je 2001. odlučila da počne da se bavi glumom, njena učiteljica joj je rekla da promeni ime, ali njoj se ta ideja nije svidela. Ipak, pronašla je rešenje.

- Srednje ime mog oca je Mur, a majka se zvala En pa sam ja samo svom imenu dodala majčino. Tako sam zadržala deo svojh roditelja i nisam povredila ničija osećanja. Ipak, mislim da je grozno menjati svoje ime. Ceo svoj život bila sam Džuli Smit i nisam to želela da menjam - rekla je Džulijen.

Opra Vinfri nije prmomenila kompletno ime, ali jedno slovo ipak čini razliku. Naime, Opra je otkrila da je nazvana po liku iz Biblije Orpa, ali njeno ime su pogrešno napisali na rodnom listu.

- Moja tetka Ida izabrala je ime, ali niko nije znao da ga pravilno izgovori. I onda su na svim ostalim dokumentima jednostavno zamenili 'p' i 'r' i sada jedino na rodnom listu piše moje pravo ime - rekla je Opra.

Kristofer Voken rođen je kao Ronald Voken, a nazvan je po slavnom pevaču Ronaldu Kolmanu.

Mnogi ne znaju da je lepa Natali Portman rođena u Jerusalimu, a još manje ljudi zna da joj je pravo ime Natali Heršlag.

Pravo ime velike glumačke zvezde Vupi Goldberg je Kerin Elejn Džonson, a nadimak Vupi dodelili su joj prijatelji.

Džejmi Foks zamenio je svoje pravo ime Erik Marlon Bišop jer je smatrao da će ženski komičari pre dobiti priliku za nastup u nekom klubu.

Kao i mnoge njene kolege, Meg Rajan promenila je svoje rođeno ime Margaret Meri Emili En Hajra kako bi joj bilo lakše da napreduje u glumačkoj karijeri.

Svi gore navedeni glumci poznati su i cenjeni, a da li je  za to zaslužna promena imena ili ne, procenite sami!

Izvor: Dnevnik.hr

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.