Ovo radite pre seksa, a trebalo bi posle

Izvor: Mondo, 20.Apr.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo radite pre seksa, a trebalo bi posle

Svi smo čuli i pročitali pregršt saveta o seksu, ali ovaj jedan je zapravo mit. Evo šta radite pre odnosa, a trebalo bi posle.

Foto: YouTube

Često se može čuti da bi žene trebalo da isprazne bešiku pre seksualnog odnosa, kako bi se umanjio rizik od urinarnih infekcija. Međutim, urolog dr Dejvid Kaufman kaže da treba da radite - obrnuto.

"Savet da žene treba da piške pre odnosa je jedan od najvećih mitova u vezi sa seksom", kaže dr Kaufman, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << naglašava da je važno da to uradite nakon "akcije".

Tokom seksa, bakterije iz vagine se mogu preneti u mokraćni kanal. Zato je važno da dame mokre nakon odnosa, kako bi mokraća "isprala" bakterije i sprečila da dođu do mokraćnog kanala.

Ovaj urolog kaže da, ako ne osećate potrebu da piškite nakon seksa, to može da znači da je bakterija našla svoj put do bešike i da se razvija u infekciju.

Dr Kaufman kaže da rizik od urinarnih infekcija povećavaju i spermicidni lubrikanti koji se nalaze na kondomima. On savetuje da, ukoliko osećate bilo kakvu iritaciju u vagini, probate kondome koji ne sadrže ovaj lubrikant.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.