Izvor: Luftika.rs, 01.Maj.2025, 08:06

Ovo je najgore meso koje možete staviti na roštilj

Roštilj često podrazumeva tešku, masnu hranu, a tu su i zaslađeni sokovi i alkohol koji samo dodatno opterećuju organizam.
A ako ste do sada birali masne kobasice, možda je vreme da probate nešto što će vašem telu doneti više koristi nego štete.
Šta bi trebalo da izbegavate?
Za početak, zaboravite na meso iz prodavnice koje je već marinirano. Takvi proizvodi često sadrže aditive i konzervanse koji nisu dobri za zdravlje. Bolje je da kupite sveže meso i sami napravite marinadu sa prirodnim začinima. Još jedan čest krivac na stolu su industrijski sosovi – puni su šećera i veštačkih sastojaka. Umesto njih, možete da pripremite svoj umak od jogurta, limuna i svežeg začinskog bilja.
Ražnjići...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.