Ove vežbe su ključ dobrog zdravlja

Izvor: Mondo, 04.Avg.2017, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove vežbe su "ključ" dobrog zdravlja

Nije komplikovano, a vraća energiju i čuva vitalnost.

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

  Ako želite na prirodan način da poboljšatepamćenje, popravite raspoloženje i usporite starenje, pridržavajte se samo jednog saveta: krećite se što više.

Svaka vežba koja ubrzava puls i podstiče vas na kretanje i znojenje dobra je za zdravlje, i u tome je "tajna" mladosti.

Vežbanje će vam popraviti raspoloženje već posle prvog treninga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali za pozitivan uticaj na mozak i sposobnost pamćenja moraćete ipak da se potrudite i da vežbate redovno.

Najbolje bi bilo da svakog dana imate neku aerobnu aktivnost u trajanju od četrdesetak minuta, piše britanski "Indipendent".

Pitate se šta je aerobni trening? To je vrsta treninga koja podstiče naš organizam da troši masti i upotrebi ih za proizvodnju energije. Te procese stimuliše fizička aktivnost koja ne zahteva previše mišićnog napore - šetanje, plivanje, penjanje uz stepenice...

Naučnici su proučavali uticaj aerobnih vežbi na mozak pacijenata koji su bili na hemoterapiji, koja ponekad za posledice može imati gubitak pamćenja i slabiju sposobnost koncentracije.

Ispostavilo se da su se ispitanici koji su vežbali osećali manje umorno, a bolje su i rešavali testove koji su im dati. Osim toga, aerobne vežbe su i dobra "terapija" protiv depresije i anksioznosti.

Ovako pozitivan utica aerobnih vežbi na mozak tumači se poboljšanom cirkulacijom, zbog čega mozak dobija više kiseonika.

Najčešći mitovi o vežbanju i dijetamaJoš jedan razlog da počnete da vežbatePet razloga da (konačno) počnete da vežbate

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.