Izvor: Luftika.rs, 19.Jul.2023, 13:56

Otvoreno pismo Jovana Memedovića o odlasku sa RTS-a: „Jedini način je bio da dam otkaz“

Jovan Memedović dao je otkaz na RTS-u posle više od tri decenija rada u ovoj kući i to zbog „Etičkog kodeksa“ koji je usvojio Javni servis i koji brani da zaposleni na RTS-u dobijaju pare od privatnih produkcija za projekte koje rade na ovoj televiziji.
Jovan Memedović sada se na svom Instagram profilu oglasio otvorenim pismom i obrazložio odluku da da otkaz.
– U sred sam snimanja nove sezone „Potere“, a u isto vreme i postprodukciji novih epizoda „Sasvim prirodno“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << koje će se emitovati od septembra na istom programu u isto vreme. Ja kroz rad govorim i šta mislim i u šta verujem.
Sada sam primoran da se na ovakav način obratim mojim gledaocima i poštovaocima moga rada – napisao je Jovan pa dodao:
– Nisam više zaposlen na RTSu, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promene mog statusa je novodoneseni „Etički kodeks“ koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom Servisu u isto vreme.
Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz.
Emisija „Sasvim prirodno“ se ne može raditi u proizvodnji RTSa (objasniću zašto), a procenjeno je i da „Potera“ ne bi bila ista ako bi na moje mesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTSu – objasnio je Memedović, a celo saopštenje pročitajte u objavi ispod.








View this post on Instagram


















A post shared by Jovan Memedović (@jovanmemedovic)


Memedovićeve emisije ostaju na programu, predsednik UO RTS: „Sve je isto samo njega nema na platnom spisku“
Izvor: Kurir.rs/Blic

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MEMEDOVIĆ U OTVORENOM PISMU O OTKAZU NA RTS-U: Mogao sam odavno da ih napustim i odem negde za veće pare

Izvor: Pančevac-online.com, 19.Jul.2023

Jovan Memedović dao je otkaz na RTS-u posle više od tri decenije rada u ovoj kući i to zbog „Etičkog kodeksa“ koji je usvojio Javni servis i koji brani da zaposleni na RTS-u dobijaju pare od privatnih produkcija za projekte koje rade na ovoj televiziji. Tim povodom Jovan Memedović danas se...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Memedović otkrio gde će se emitovati „Potera“ i „Sasvim prirodno“

Izvor: Danas, 19.Jul.2023

Jovan Memedović je na svom Instagram profilu otkrio gde će se emitovati "Potera" i "Sasvim Prirodno".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.