Otkrivene najveće tajne Merilin Monro

Izvor: Story, 04.Jun.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivene najveće tajne Merilin Monro

Manje poznate činjenice iz života ove slavne dive mogle bi pomoći da se stvori prava slika o tome kakva je u stvari osoba bila.

Merilin Monro, foto: Profimedia

Merilin Monro definitivno je jedna od najvećih holivudskih diva svih vremena čija slava ni nakon smrtni ne jenjava. Svaka vest u kojoj stoji njeno ime i dalje izaziva pažnju javnosti.

Živela je život obavijen tajnama, bila u vezama sa nekim od najmoćnijih muškaraca i na kraju tragično završila >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << život. Prava istina o njenoj smrti ni dan-danas nije poznata. Postoji puno teorija od kojih su neke i te kako realne dok druge graniče sa naučnom fantastikom.

Glumica je imala teško detinjstvo, bila je u vezama u kojima su je zlostavljali, a pored svega toga borila se i sa depresijom.

Merilin je pre nego što je postala velika filmska zvezda živela prilično skromno i radila poslove koji nisu bili ni malo glamurozni. Za vreme Drugog svetskog rata radila je u fabrici za proizvodnju aviona, najprije na testiranju padobrana, a kasnije na bojenju letelica.

Dejvid Konover je fotograf kojem pripisuju zasluge za Merilinkinu slavu. Upoznao ju je 1945. i bio je siguran kako bi ona mogla da postane odličan model. Merilin je bila prva žena na naslovnici Playboya i prva zečica. Za fotografije je dobila 50 dolara, a Hju Hefner ih je otkupio za 500 dolara i na taj način pokrenuo svoju imperiju.

Pročitajte i životnu priču Merilin Monro: Najveća holivudska misterija i dalje intrigira

Monro je imala velikih problema s pamćenjem tekstova za uloge. Za vreme snimanja čuvene komedije Neki to vole vruće, rečnicu To sam ja, Puslica, ponavljala je čak 60 puta!

Navodno joj lična higijena nije bila jača strana. Retko se kupala, bila je neuredna, često je jela u krevetu, a ostatke hrane gurala bi pod posteljinu. 1953. godine bila je najangažovanija glumica na reklamama. Snimala je reklame za doslovno sve, od aviona do krema za sunčanje.

Merilin je uživala u golotinji. Često je na setu šetala gola tokom snimanja.

Imala je veliki problem s mucanjem. Kao mala je mucala, a i u srednjoj školi imala je problema. Tokom filmske karijere odlazila je kod logopeda koji ju je naučio tehnike disanja kako bi se mucanje svelo na minimum. Stanje je bilo pod kontrolom sve do nekoliko dana pre smrti.

Njen privatni video izazvao je neverovatne reakcije javnosti, a kako bi sačuvao njen lik, jedan poslovni muškarac otkupio je petnaestominutni crno-beli nemi film za milion i po dolara. To je učinio jer nije želeo da se njen ugled ukalja. Neki tvrde kako je muškarac sa kojim se snimala pokojni Džon Kenedi, s kojim je glumica imala aferu i kog i danas neki okrivljuju za njenu smrt.

1992. godine Hju Hefner kupio je grobno mesto odmah do njenog za 50 hiljada dolara. U nedelji nakon glumičine smrti broj samoubistava vrtoglavo je porastao, u samo jednom danu ubilo se 12 osoba, navodi The New York Times.

Misterija oko smrti slavne glumice i dan danas intrigira mnoge i vrlo često se pojavljuju razne teorije oko toga ko ju je i zašto ubio jer mnogi ne veruju da je glumica počinila samoubistvo.

Izvor: Dnevnik.hr

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.