Otkriven uzrok smrti britanske kraljice Elizabete Druge

Izvor: Luftika.rs, 29.Sep.2022, 16:43

Otkriven uzrok smrti britanske kraljice Elizabete Druge

Veliku Britaniju i čitav Komonvelt 8. septembra potresla je vest o smrti voljene kraljice, Elizabete Druge, koja je bila vladarka sa najdužim stažom u istoriji monarhije.
Kraljica je preminula u zamku Balmoral u Škotskoj, a kako je navedeno u umrlici, koja je objavljena danas (29. septembar), umrla je od starosti.
Elizabeta je preminula tri sata pre nego što je javnost obaveštena o njenoj smrti.
Vest o smrti kraljice saopštila je njena ćerka princeza Ana.
Foto: Tanjug >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << / AP Kraljica je preminula u 15.10 po lokalnom vremenu, što potvrđuje da neki od najbližih članova kraljevske porodice nisu stigli u zamak i oproste se od nje, piše Telegraf.
U trenutku njene smrti u zamku su bili samo njena princeza Ana i kralj Čarls sa suprugom Kamilom.
Premijerka Velike Britanije Liz Tras obaveštena je o kraljičinoj smrti u 16.30 po lokalnom vremenu.
Foto: Tanjug / AP Isti uzrok smrti naveden je i u umrlici njenog supruga princa Filipa, koji je preminuo u aprilu prošle godine u 99. godini.
Kraljica je sahranjena u kapeli svetog Đorđa u Vindzoru, gde počiva pored svog muža princa Filipa i roditelja.
Izvor: Telegraf
Kraljica Elizabeta jela 91 godinu sendvič od 3 sastojka, a ovo su njena omiljena jela

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Kraljica Elizabeta Druga: Na umrlici britanske kraljice kao uzrok smrti navedena „starost“

Izvor: Danas, 29.Sep.2022

Getty ImagesKraljica Elizabeta Druga preminula je 8. septembra Kraljica Elizabeta Druga umrla je od starosti, prema podacima iz njene zvanične smrtovnice. Navodi se da je preminula u 15:10 časova po lokalnom vremenu, u zamku Balmoral u Škotskoj, 8. septembra – imala je 96 godina. Škotski nacionalni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.