Osobe sa invaliditetom blokirale parking Lidla

Izvor: Luftika.rs, 27.Jun.2023, 11:49

Osobe sa invaliditetom blokirale parking Lidla

Na poziv kompanije Lidl Srbija i na nekoliko sati, oko 20 osoba sa invaliditetom „blokiralo“ je parking ispred jedne Lidl prodavnice u Beogradu. Aktivnost koja je svakako skrenula pažnju prolaznika je za cilj imala promociju nastavka kampanje „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ koju kompanija Lidl Srbija sprovodi sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom (NOOIS).
Lidl i NOOIS ovim gestom još jednom su pozvali nesavesne i bahate vozače koji se parkiraju na jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << obeleženim mestima za osobe sa invaliditetom da razmisle o svojim postupcima i osećaju koji izaziva „nepravedno zauzeto“ parking mesto.
Mesta na parkingu bila su zauzeta od strane osoba sa invaliditetom i simbolično postavljenim invalidskim kolicima, a da osećaj i iskustvo nisu prijatni potvrdili bi svi vozači koji bi jutros u Beogradu na parkingu Lidl prodavnice u Vojvođanskoj ulici uzaludno pokušali da parkiraju svoj auto.
Tako je „Hoćeš da menjamo mesta?“, deo slogana kampanje kompanije Lidl, dobio pravu praktičnu dimenziju i potrošače ali i sve vozače još jednom podsetio na značaj podizanja svesti o pravima i potrebama osoba sa invaliditetom i poštovanju pravila OSI parking mesta.
Foto: Lidl Mesta za osobe sa invaliditetom obeležena žutom bojom umnogome olakšavaju funkcionisanje i parkiranje osobama sa invaliditetom, pre svega zbog širine mesta i blizine ulazu.
Bahato parkiranje na ovim mestima i njihovo zauzimanje od strane osoba kojima nisu neophodna, predstavlja samo još jednu u nizu svakodnevnih prepreka za osobe sa invaliditetom.
Projekat „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ kompanija Lidl Srbija sa partnerskim organizacijama sprovodi već drugu godinu zaredom, a od početka juna Lidl dodatno obeležava parking mesta ispred svojih prodavnica, ostavlja poruke nesavesno parkiranim vozačima i sprovodi aktivnosti u nadi da će sa saradnicima i organizacijama zajedničkim snagama uspeti da podigne svest vozača o značaju adekvatnog parkiranja i posledicama koje bahato parkiranje ima na osobe sa invaliditetom.
„Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta“ Lidlov razglas – STOP bahatom parkiranju na parking mesta za osobe sa invaliditetom

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

OSOBE SA INVALIDITETOM BLOKIRALE PARKING LIDLA

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023

Na poziv kompanije Lidl Srbija i na nekoliko sati, oko 20 osoba sa invaliditetom „blokiralo“ je parking ispred jedne Lidl prodavnice u Beogradu...Aktivnost koja je svakako skrenula pažnju prolaznika je za cilj imala promociju nastavka kampanje „Hoćeš da menjamo mesta? Pomeri se s mesta!“ koju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.