Oprez: Sneg, led i magla na mnogim putevima u Srbiji

Izvor: Mondo, 15.Dec.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez: Sneg, led i magla na mnogim putevima u Srbiji

Većina puteva u zemlji je prohodna. Zimska oprema je obavezna!

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Saobraćaj u Srbiji je zbog vremenskih prilika i snega na kolovozu znatno otežan. Posebno se upoziravaju vozači koji planiraju put u planinske predele da moraju biti spremni na usporenu vožnju uz ograničenu brzinu.

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače i podseća ih da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << put vozila, smanjuju njegovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje. Držite i daleko veću udaljenost između vozila.

U saopštenju AMS se ukazuje da slab do umeren sneg povremeno provejava u većini krajeva Srbije, zbog čega vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na putevima na teritoriji Zaječara može doći na stvaranja manjih snežnih nanosa, a posebno je kritično na prevoju Čestobrodica, gde dodatne problema stvara i magla, koja smanjuje vidljivost na 30-50 metara.

Na zapadu Srbije, obavezno je korišćenje zimske opreme na putu Divljaka – Ivanjica – Javor, dok je put Preko Brdo – Ivanjica zatvoren.

Pogledajte interaktivnu mapu puteva u Srbiji

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja, dok se na granicama putnička vozila zadržavaju od 30 minuta.

Led na putevima u Novom Sadu

Saobraćajnice na periferiji Novog Sada su zavejane vlažnim snegom ispod kojeg se već hvata ledena kora.

U tim delovima grada saobraćaj se odvija krajnje usporeno, a vozači su maksimalno koncentrisani i pažljivi u vožnji, tako da nije bilo nezgoda.

U perifernim delovima grada, poput Veternika, privatni bageristi su samoinicijativno, ne čekajući gradske službe, izašli na ulice i svojim mašinama raščistili sneg.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAKO VOZITI PO OVOM KIJAMETU? Svi ključni saveti za vozače na jednom mestu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018

Budite pažljivi. Veoma pažljivi!..Osim radosti koju sneg donosi deci i svima onima koji ne moraju da izlaze iz svojih kuća danas, vozači svakako pripadaju kategoriji kojima se ovakve vremenske prilike nikako ne sviđaju. Zato pročitajte ove savete kako što lakše i, pre svega, bezbednije stignete...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.