Ona ruši predrasude! (FOTO)

Izvor: Mondo, 29.Avg.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ona ruši predrasude! (FOTO)

Možete li da zamislite Azijatkinju, tačnije Kineskinju koja nije sitna i mršava? Teško, a onda zamislite kako je ovoj plus-size manekenki.

A post shared by Godesty (@natalienootenboom) on Aug 12, 2017 at 11:36am PDT

Žene koje su veće od veličine koju je društvo “propisalo” kao normalnu, konstantno se suočavaju sa stereotipima.

Šta je bre ovde "plus-sajz"?! (FOTO)

Natali Nutenbum (16) je plus-size manekenka koja je nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potpisala ugovor sa modnom agencijom Muse i kaže da je njen cilj da sruši predrasude o tome kako su sve Azijatkinje "male, slatke i mršave".

A post shared by Godesty (@natalienootenboom) on Aug 9, 2017 at 12:05am PDT

"Azijatkinjama je nametnuta norma da budu male, slatke i mršave. Ali, ja sam viša, krupnija i zbog toga mi je često bilo neprijatno. Bila sam sve suprotno od onoga što su očekivali da budem, tako da zaista želim da pokažem svetu da smo svi različiti. Ne možemo da napravimo kalup i očekujemo od ljudi da se uklope u njega", kaže Natali.

Zato je volimo!

Somewhere Over the Rainbow

A post shared by Godesty (@natalienootenboom) on Jul 11, 2017 at 5:09pm PDT

Kritikujući modnu industriju, ova lepotica kaže da ta industrija govori o različitosti, a fokusira se na samo jednu stvar.

"Niko nije hteo da me obuče"

"Ne možeš da govoriš o različitosti, a da ne uključuješ razlike. Različitost ide daljeod etničke pripadnosti i veličine. Želim da pokažem što više ovoj industriji".

Dragon Claw

A post shared by Godesty (@natalienootenboom) on Aug 9, 2017 at 12:49pm PDT

Svojoj sestri Jumi koja je takođe plus-size model zahvaljuje što ju je naučila kako da bude samouverena, i dodaje da je to što je naučila da voli sebe razlog zašto ceni svoje telo.

"Ako dajete se od sebe i brinete o zdravlju, vaše telo je vaše telo, i izgleda drugačije, nemate nijedan razlog da ga mrzite ili da pokušavate da ga uklopite u ideale lepote", rekla je ova lepotica neobičnog izgleda.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.