Ona nije avion, ona je raketa...

Izvor: Mondo, 22.Jan.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ona nije avion, ona je raketa...

... i niko u svemiru joj nije ravan!

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

"Bestežinsko stanje je odlično za kosu", rekla je Seli Rajd, fizičarka koja je bila prva Amerikanka koja je letela u svemir 1983. godine.

Međutim, NASA inženjeri su mislili drugačije i za svoju putnicu su pripremili komplet za negu, koji sadrži šminku, kao i preparate za kosu.

U tom paketu, čiju fotografiju je Seli objavila na društvenim mrežama, nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se ajlajner, maskara, senke za oči, rumenilo, sjaj za usne i sredstvo za skidanje šminke.

Sve to ona je dobila pre svog leta, mada je komplet napravljen još 1978. godine.

Lepo od njih, ali...

Sally Ride: "The engineers at NASA, in their infinite wisdom, decided that women astronauts would want makeup - so they designed a makeup kit... You can just imagine the discussions amongst the predominantly male engineers about what should go in a makeup kit." #RideOn#Classof78pic.twitter.com/dNZ51cWELH

— NASA History Office (@NASAhistory) 16. јануар 2018.

"NASA inženjeri su u svojoj beskrajnoj mudrosti odlučili da će ženama astronautima biti potrebna šminka, te su dizajnirali komplet za to, ali da li možete da zamislite diskusiju među pretežno muškim inženjerima o tome šta bi trebalo da se nađe u tom kompletu", napisala je Seli Rajd na Twitteru.

Osim u vezi sa šminkom, NASA je pogrešno odlučila i koliko će tampona biti potrebno ženi u svemiru.

"Muški inženjeri su dramatično pogrešno informisani kada su procenjivali koliko će mi biti potrebno tampona za nedeljnu misiju. 'Da li je 100 dovoljno', pitali su me."

My favorite sign from the #womensmarch #womensmarchdc #march #sallyride

Објава коју дели Velocity Rose (@velocity_rose) дана 20. Јан 2018. у 5:26 PST





U svakom slučaju, neseser sa šminkom nikada nije otišao u svemir, ali se stvari u vezi sa "ženama u vasioni" drastično menjaju.

Naime, NASA je saopštila da njihova najnovija klasa astronauta sadrži 50 odsto žena.

Da li će biti našminkane ili ne tokom lansiranja, nije važno - svakako će biti nekoliko svetlosnih godina iznad ostalih lepotica na Zemlji!

Pogledajte:

Kako astronauti peru rukeKako astronauti peru kosu

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.