Oglasila se majka glumca Marka Janketića nakon pretnji smrću: „Odgajili smo slobodomisleće ljude“

Izvor: Luftika.rs, 02.Apr.2023, 12:56

Oglasila se majka glumca Marka Janketića nakon pretnji smrću: „Odgajili smo slobodomisleće ljude“

Bura oko izjave našeg glumca Marka Janketića ne smiruje se danima, a nakon otvorenih pretnji i uvreda koje na njegov račun stižu sa društvenih mreža oglasile su se i druge javne ličnosti, da osude, ali i da podrže glumca u njegovoj slobodnoj reči, stavu i mišljenju.
Naime, Janketić je u emisiji „PopTok“ izrekao stav da u Srbiji nikada neće biti bolje i da je odavde najbolje kupiti kartu u jednom pravcu.
„Odavde bi trebalo otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u jednom pravcu i zapališ odavde, ovde nikada bolje neće biti. Malo sam ljut pa ovako pričam. Neko je objavio da su glumci uhljebljeni pa se ne bude protiv Buhe, digla mi se kosa na glavi od Fejsbuk aktivista. Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte, nemojte nas da maltretirate, meni ordinirate po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, krste se, mole Boga, to je teror. Mi smo ovde pod terorom. Ovo je pakao“, rekao je između ostalog Janketić u pomenutoj emisiji.
Nakon pretnji i uvreda, dobio je podršku od porodice i kolega.
Njegova majka, glumica i balerina Svjetlana Knežević koja je Marka podigla zajedno sa našim velikim glumcem Mišom Janketićem, stala je u odbranu svog sina i objasnila da su ona i njen suprug Miša oduvek težili da odgajaju svoju decu kao slobodomisleće ljude, a da su očigledno u tome i uspeli.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages. „Nažalost nije prvi put da neko iz moje porodice bude zbog svog stava ili mišljenja napadan zbog toga. Nije mi prijatno, ali vodim se onom – Psi laju, a karavani prolaze. Miša i ja smo se trudili da odgojimo slobodomisleće ljude i izgleda da smo u tome uspeli. Nikada u našoj porodici nije bilo klimoglava i ostajemo zauvek svoji i pravdoljubivi. Marko svoj posao radi pošteno svom svojom snagom i talentom i sigurna sam da bi se njegov otac danas ponosio njime“, izjavila je Svjetlana za portal Nova.rs.
Među onima koji su Janketiću pružili podršku je i glumac i nekadašnji predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Sergej Trifunović (@whistler_dick)


„Istina u facu. Boli, ali istina često ume da boli. Skinite se s ku**a Marku Janketiću, pogledajte se u ogledalo i odgovorite sebi na pitanje gde živite. Ništa vam Marko nije kriv. Ali da je ovo teror, teror je. Teror maloumnih“, napisao je Sergej na Instagramu.
Marko Janketić: Ovde nikada neće biti bolje, ćerkama želim kartu u jednom smeru (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.