Odvratna si (VIDEO)

Izvor: Mondo, 03.Jul.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odvratna si" (VIDEO)

Ako imate akne, morate da pogledate ovaj video.

Blogerka Em Ford ima YouTube kanal My Pale Skin, na kojem redovno objavljuje tutorijale sa savetima kako da prekrijete akne i kako da se našminkate u različitim prilikama.

Pre tri meseca započela je mali eksperiment, počela je na društvenim mrežama da objavljuje selfije bez trunke šminke, a ubrzo su usledile i desetine hiljada komentara... Od onih pristojnih i prijatnih, preko "na šta ličiš" i "ne mogu čak ni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da gledam ovo" do "odvratna si". Ali, kad Em počne da nanosi šminku, komentari počinju da se menjaju u "divno izgledaš" i "savršena si". Međutim, u određenom trenutku situacija se opet menja i agresija počinje da izbija iz svake reči: od relativno banalnog "nosiš previše šminke" do "ovo je lažno reklamiranje" i "ne veruj prokletim ku*** sa šminkom".

Video, koji je do sada pogledalo više od milion ljudi, se završava njenom slikom bez trunke šminke i kometarom - "divna si".



Izvor: YouTube

"Tokom proteklih nekoliko meseci, primila sam stotine poruka od ljudi iz celog sveta koji imaju ili su nekad imali akne, koji zbog toga imaju problema sa samopouzdanjem i sigurnošću u sebe", objašnjava Em na svom kanalu.

"Ovaj film stvorila sam da bih ukazala na to koliko su očekivanja danas nerealna, i za žene i za muškarce. Toliko smo navikli na lažno savršenstvo koje nam se servira, da smo te nezdrave, nerealne standarde počeli da uzimamo zdravo za gotovo i zaboravili najvažnije: da je svako od nas zapravo divan."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.