Odlazak najbogatijeg psa

Izvor: Politika, 12.Jun.2011, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak najbogatijeg psa

Uginula ženka belog maltezera neobičnog imena Nevolja, ostavljajući milione dolara koje je dobila u nasledstvo od vlasnice Lione Helmsli

Pas po imenu Trabl (Nevolja), koji je od svoje vlasnice, američke bogatašice Lione Helmsli, nasledio 12 miliona dolara, otišao je u „večna lovišta”, prenose svetske agencije. Pas milioner uginuo je još 13. decembra prošle godine, ali je vest tek sada objavljena. Nisu poznati razlozi skrivanja informacije ali se zato znaju sve ostale, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << može se reći bizarnosti, priče o najbogatijem psu na svetu.

Ženka belog maltezera je doživela pseću duboku starost od 12 godina što bi računom za ljudski vek bilo 84 godine, a što je približno dobi koju je doživela i vlasnica Liona Helmsli, ekscentrična bogatašica posle čije je smrti i neobičnog testamenta pas ušao u istoriju.

Posle smrti Lione Helmsli 2007. godine obožavanom kućnom ljubimcu ostavila je bogatstvo od 12 miliona dolara. Sud je, međutim, proglasio testament nevažećim i suma je na računu četvoronošca umanjena na „samo” dva miliona dolara.

Ostatak imovine Helmslijeve nasledili su potomci – ljudi: dvoje unučadi i snaja, udovica sina Lione koja je sa suprugom Harijem do bogatstva stigla baveći se nekretninama, kao i dobrotvornim organizacijama.

Imovina koja je ostala iza psa uplaćena je dobrotvornoj Fondaciji Lione i Harija Helmslija. Ne zna se koliko je to tačno novca ali su poznate stavke troškova na kraljevski pseći život koji je Nevolja sebi mogla da priušti.

Na primer 100.000 dolara godišnje bilo je dovoljno da se plati: 8.000 za šišanje i održavanje krzna, 1.200 na hranu, a ostalo na obezbeđenje, budući da je dobijao pretnje smrću?!

Na Nevoljinom meniju nikada nije bilo konzervirane hrane, već isključivo sveže piletine s povrćem specijalno spremane za nju od strane šefa jedne kuhinje. Psić je jeo, takođe, isključivo iz srebrne i porcelanske posude.

R. S.

-----------------------------------------------------------

Zabrana za mauzolej

Iako je Liona želela da posle smrti pas bude sahranjen pored njenog leša u porodičnoj grobnici od 12.000 kvadratnih metara na lokalnom groblju u Njujorku, želja joj nije ispunjena. Stiven Bilik, član odbora groblja, podsetio je da za sve važi isto pravilo da nije dozvoljeno sahranjivanje kućnih ljubimaca. Zbog toga su ostaci Nevolje kremirani na Floridi, u Sarasoti, gde je i uginula okružena luksuzom u jednom od hotela koji su pripadali Helmslijevoj. Urna je ostala u privatnom vlasništvu.

objavljeno: 12.06.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.