Odjednom je najveći problem što je pretučena Sara rodila u 19, a ne što joj je glava udarana u pločice?

Izvor: Luftika.rs, 29.Sep.2022, 20:12

Odjednom je najveći problem što je pretučena Sara rodila u 19, a ne što joj je glava udarana u pločice?

Malopre sam nakon pročitanih vesti pred ćerkom lanula: “Najbolje da se nikad ne udaš”.
Sara, 19 godina, tek porođena, pretučena od muža par godina starijeg, davljenje, pa udarci glavom o pločice, pa onda 15 udaraca šakom u glavu, onda nesvest, onda Damjan, tako se zove, vozi svojom rukom unakaženu svoju ženu i bebu na VMA i beži odatle. Bebi na guzi podlivi, pretučena Sara kaže za medije da sumnja da joj je on stiskao guzu dok ju je nunao, jer je puno plakala.
U Futogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << muškarac izbo bratovu ženu nožem jer se umešala u raspravu između njih dvojice. U istoj ulici nedavno muž nožem ubio ženu.
Prošle nedelje bivši muž izbo na smrt ženu. Par dana posle toga, muž pokušao da zakolje ženu pa sebe, žena krvava istračala na ulicu, stravičan prizor.
Ne prođe dan, da u crnoj hronici ne pročitamo da je neka žena pretučena, preklana, zapaljena, izlomljena, ubijena.
A svaki dan, svakog minuta negde neko ženi kaže kurvo, lujko, stoko, pizda ti materina raspala, govno, postupno psihičko nasilje koje boli ko deset udaraca u glavu, podlivi po unutrašnjim organima, srcu, bubre od nakupljene krvi dok ne dovedu do dijagnoze ili odluke da napuste muža koji ih onda neretko nađe pa ih kazni što su se usudile da ga napuste.
Posle batina, u najboljem slučaju 30 dana zabrana prilaska. To je 30 dana da žena promeni lični opis, ime i prezime, prebivalište, spakuje decu i počne život iza sedam gora i sedam mora, noseći svaki dan nož u torbi, za svaki slučaj.
Nažalost većina njih nije u mogućnosti ni sobu kuće gde je dobila batine da napusti, a kamoli da sa decom menja prebivalište smešteno daleko, daleko, bajkovito daleko od nasilnika. Ostaje i čeka. Tridesetiprvi dan. Ili 45. Ili 85. I tako čeka i čeka u strahu… i kad samo na momentat zaboravi ,on pokuca posle osam godina na vrata, pusti ga tašta, uđe u sobu i posle nekoliko minuta je ubije. Nožem u leđa.
Kako sprečiti nasilje, batine, uvrede, psihičko zlostavljanje, ucene, pretnje?
Tako što ćemo za početak prestati da ispod ovakvih vesti pišemo:
Šta ona ima da rađa sa 19? (misli se na pretučenu Saru)

Bolje da je upisala fakultet.
Ko zna šta mu je rekla pa mu se zapalio fitilj.

Manipulatorka.
Vređala mu je majku, šta je očekivala.
Balavica, našla tatinog sina, bio joj je dobar dok nije dobila batine.
Ako se udaljimo od ovog slučaja, možemo čuti posle svakog brutalnog nasilja nad ženom ovo:
Nije ni čudo, šta ona ima da izlazi noću, da se vraća u 1 sati kući, da nosi kratku suknju, da vija karijeru, da se šminka… isprovocirala ga je, sto posto ga je varala, bila loša majka…
Pljušti kiša kamenja i stvara atmosferu u kojoj se nasilje nad ženama opravdava, krivica prebacuje na žene, normalizuju se ono što nije normalno.
Svaki put kada kažete pretučenoj ženi: Što si se udala i rodila sa 19, aminovali ste nasilje.
Svaki put kada joj kažete: Bio ti je dobar dok ti je kupovao poklone, sad ne valja kad lupa šamare, aminujete nasilje.
Svaki put kada kažete: Provocirala je svojim ponašanjem i izgledom, aminujete nasilje.
Da li neko, bilo ko ovde razmišlja o težini ovih pretpostavki?
Koga bre briga da li je Sara rodila u 19, 17 ili 29, lupanje glavom o pločice NIJE DOZVOLJENO! Nema opravdanja. Nije mi jasno zašto ga onda deo javnosti već dva dana traži u Sarinim godinama?
I čemu nagađanja hoće li se vratiti, čim se oporavi, nasilniku ili neće? Kao ako se ne vrati, nije smeo da je prebije, ako se vrati, okej je što je prebio.
Neverovatne stvari koje vode direktno u stanje da ja pred ćerkom kažem: Najbolje je ne udavati se, pa se ugrizem za jezik, jer ne želim da zbog ovakvih dešavanja, komentara, joj ubijem veru u ljubav, poštovanje, ono “kap vode na dlanu”. Iako ni sama više nisam u sve to sigurna, bajke su da nas zajebu, hoću radi nje da verujem da tamo negde postoji neko ko joj trepavicu neće povrediti, o srcu da ne govorim.








View this post on Instagram


















A post shared by Una Kablar (@uki_q)


Pokušala da zapali sebe i bebu u stomaku, a ja da je kamenujem?

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.