Od nekoliko partnera nedeljno do strogog celibata: „Otkrila sam nove strasti u životu“ (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 09.Feb.2023, 09:30

Od nekoliko partnera nedeljno do strogog celibata: „Otkrila sam nove strasti u životu“ (VIDEO)

Nakon burnog života koji je vodila, jedna devojka je odlučila da podvuče crtu i da proba nešto novo – potpuno se lišila prepuštanja užitku sa muškarcima i zavela je strogi celibat koji upražnjava već više od godinu dana.
Vremenom je otkrila da joj ovo suzdržavanje donosi mnogo više koristi nego štete, jer je uspela da se posveti sebi i otkrje neke nove strasti u životu, a sa celibatom namerava da nastavi sve dok ne sretne „gospodina pravog“.
Nakon 30 dana toliko se >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dobro osećala da je samo nastavila sa praksom Naime, Brenda Osorno (30) imala je redovne seksualne partnere, međutim, odlučila je da se odrekne seksa tokom čitave 2022. godine, kako bi se usresredila na sopstvenu dobrobit u životu. Otkrila je neke iznenađujuće prednosti.
Osim gustog rasporeda izlazaka, Brenda je ranije upražnjavala rotaciju od dva ili tri tzv. „posebna prijatelja“ sa kojima bi spavala jednom nedeljno, prenosi 24 Sata.
Međutim, nakon razočaravajućeg raskida, odlučila je pokuša sa celibatom i ispunila je vreme novim aktivnostima, poput boksa i plesa na šipci.
Kada je prošlo 30 dana, osećala se tako dobro da je samo nastavila sa tom praksom.
@bbgirl_b
Interview fail but we made it in the news!! #grwm #celibacy #celibate
♬ original sound – B
Iako joj je ponekad bilo teško, a ovakva praksa je dovela do nekoliko neprospavanih noći, na kraju je osetila kako joj osećaj samopouzdanja raste, pa je odlučila da nastavi da se suzdržava.
– Umorila sam se od kulture povezivanja koja postoji među mnogima koji su u 20-ima – rekla je Brenda, inače reklamna producentkinja iz Majamija.
Odlučila da proveri šta postoji osim izlazaka Nekada je partnere za sastanke stalno nalazila na internetu. Radila je mnogo, pa su joj izlasci bili „izduvni ventil“. Ali osim posla i izlazaka, zapravo nije imala osećaj sopstvenog identiteta.
Kada joj se desilo da dečko, sa kojim se viđala otprilike tri do četiri meseca, nije hteo da se veže na duže staze, raskinula je sa njim i odlučila da potpuno prestane da izlazi.
– U početku sam bila toliko zaluđena tim tipom da sam se pretvarala da mi je u redu da naša veza ostane „ležerna“. Ali došla je nova godina i pomislila sam da napravim korak unazad i rešim šta je to šta stvarno želim – rekla je ona.
Tokom odmora u Meksiku, Brenda je počela da sagledava šta želi u svom životu.
– U to vreme sam puno pila, nisam se osećala potpuno sigurno u sopstvenom telu i generalno – nisam vodila zdrav stil života – priča Benda.
Kada se vratila sa odmora u aprilu 2022. godine, već je bila u celibatu tri meseca.
@bbgirl_b
Pilates power reformer, advanced flow with Monica like trying new instructors. #pilates #pilatesreformer #miami
♬ 1, 2, 3, 4 (David Penn Remix) – César de Melero & D.O.D.
– Preostalo je još mesec dana do mog 30. rođendana, pa sam odlučila da se posvetim isprobavanju nečeg novog svakog dana i videti šta postoji osim izlazaka – dodaje.
Do samopouzdanja i samospoznaje putem apstinencije Brenda je počela da aktivno vozi bicikl, da boksuje, isprobala je ples na šipci, išla na časove pilatesa, čak je odlučila da se okuša u stendap komediji.
@bbgirl_b
2023 we graduate from Intro class #poletok #transitions
♬ Last Dance – Rhye
– Nakon rođendana osećala sam se odlično, pa sam samo nastavila. Počela sam da popunjavam raspored aktivnostima, umesto da razmišljam o izlascima sa momcima – to je bio oblik samoterapije.
Nastavila sam da vežbam i počela da se povezujem sa drugim ženama koje su radile istu stvar, a vreme je prosto proletelo – priznaje ona.
@bbgirl_b
Found my jump rope Gabriela inspired me #jumprope #doubleunders
♬ Badman Sound – Cloonee
Brenda je rekla da joj je apstinencija podigla samopouzdanje i pomogla da pronađe sebe.
– Celibat mi je dao samopouzdanje da isprobam nove stvari, a novi hobiji koje sam otkrila dali su mi obnovljeni osećaj identiteta – kaže.
Prijateljice pokušavale da joj „nameste“ momka Brinući se o sebi, pritom ostajući u celibatu, počela je da razmišlja šta želi da uradi sa svojim životom. Shvatila je da je izlazila sa momcima kako bi potvrdila svoju vrednost, piše „The Sun“.
– Kada sam u vezi, imam tendenciju da se prepustim, pa budem potpuno zaokupljena drugom osobom. Međutim, zbog celibata sam se osećala kao da niko ne može da me zadrži. Sada ne moram da odgovaram nikome osim samoj sebi i mami – dodaje Brenda.
U januaru je proslavila mini jubilej -godinu dana celibata. Uprkos svim pozitivnim stranama koje joj je doneo, Brenda je rekla da je bilo i nezgodnih trenutaka.
– Ponekad je bilo jako teško, jer nisam mogla da ne maštam o poslednjoj osobi sa kojom sam bila intimna. Bilo je nekoliko noći kada jednostavno nisam mogla da ga izbacim iz glave – ističe ona.
Prijateljice su takođe pokušavale da ju spoje sa muškarcima, koje je ona tada izbegavala.
– Bila sam na zabavi prošlog vikenda i dve drugarice su mi „namestile“ dečka – rekla je i priznala da je napustila žurku.
Međutim, ispunjenje koje je stekla ostankom u celibatu mnogo joj je vrednije od nasumične osobe za kratki trenutak zadovoljstva, ističe Brenda.
Iskustvo toplo preporučuje i drugim ženama Iako nije upražnjavala seks, Brenda se nije odrekla svih fizičkih kontakata i poljubila je tri momka tokom godine.
– Tokom mog celibata, poljubila sam tri tipa u različitim razdobljima u godini. Međutim, pokušala sam da se podsetim da nije važno da li me ta osoba želi, već da li ja želim nju – istakla je.
Iako je prešla granicu od godinu dana, Brenda je rekla da za sada planira da nastavi sa suzdržavanjem – sve dok se ne pojavi pravi muškarac.
– Ako upoznam nekog i ako je atmosfera dobra, razmislila bih o tome – kaže ona.
@bbgirl_b
Celibacy anniversay and 2023 goals #celibatetiktok #resolutions
♬ La Jumpa – Arcángel & Bad Bunny
Brenda samo želi da pokuša da pričeka dok ne nađe nekog posebnog.
Za nju je ovo izuzetno pozitivno iskustvo i toplo ga preporučuje drugim ženama.
– Mislim da bi više ljudi trebalo da proba celibat. Ne morate ga upražnjavati čitave godine, ali lepo je da čovek pokuša da se ograniči – rekla je, dodajući kako joj je celibat omogućio da se bavi drugim interesovanjima pored izlazaka i da se za promenu usresredila na sebe.
Izvor: 24 Sata
Časne sestre koje gaje marihuanu, ne veruju u nacije i ne podržavaju celibat

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.