Izvor: Luftika.rs, 19.Mar.2024, 21:05

Obnovljena poslednja banjalučka džamija, otvaranje na dan kad je porušena

Posljednja u nizu, ali obnovljena. Na istom mjestu, nikla je nova, za mnoge i ljepša – Arnaudija džamija. Njeno svečano otvaranje iako je najavljivano za 4.maj, biće sedmog. Simbolično, na dan kada je porušena, slaviće se njen novi rođendan.
Posljednji porušeni dragulj je vraćen. Kruna banjalučkih džamija – upotpunjena je. Ponovo je stasala nova, stara – Arnaudija.
Na istom mjestu. Obnovljena iz temelja. U autentičnom stilu. I to po uzoru na svoju stariju sestru – Ferhadiju. Ponovo blizu jedna drugoj. Banjalučkom ulicom, udaljene, tek nekoliko koraka.
– U periodu od njihove izgradnje pa sve do momenta njihovog rušenja Arnaudija i Ferhadija, zajedno sa Gazanferija džamijom, predstavljale su žilu kucavicu...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.