OPASNI SILIKONI

Izvor: Kurir, 26.Jun.2010, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPASNI SILIKONI

Hiljade žena koje su implantatima povećale grudi upozorene su da odu na kontrolu jer postoji opasnost da su im ugrađeni veoma opasni silikoni!

Čak 50.000 njih, uključujući i one koje su se hirurškom zahvatu podvrgle nakon što su, zbog borbe s rakom, morale da uklone grudi, danas u svom telu imaju implantate punjene silikonskim gelom koji je verovatno pravljen za dušeke i nije prošao sigurnosne testove.

Zato se apeluje na sve žene koje imaju silikone u grudima da što >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pre pozovu svog hirurga i saznaju koju vrstu umetaka je koristio.

PIP ili Poly Implant Prothes implantati jedni su od najjeftinijih na tržištu i koristili su se masovno širom Evrope. Žene kojima su usađeni ovi umeci trebalo bi da budu pregledane ultrazvukom kako bi se ustanovila eventualna oštećenja.

Zdravstvene službe strogo su upozorile hirurge da prestanu s korišćenjem ove vrste umetaka!

Alarmiranje javnosti započeli su francuski hirurzi nakon što su zapazili da PIP umeci propadaju mnogo brže nego oni ostali, a dalja istraga ustanovila je ozbiljne nepravilnosti u njihovoj izradi.

Na pitanje istraživača o vrstama testova koji su proizvođači koristili za kontrolu gela, pokazalo se da testiranja uopšte nije bilo!

U Francuskoj je više od 500 žena već podiglo tužbu sudu tražeći besplatnu zamenu i odštetu zbog narušavanja zdravlja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.