Novosadsko Pozorište mladih oduvalo svećice na torti za 92 godine postojanja (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 13.Feb.2024, 12:40

Novosadsko Pozorište mladih oduvalo svećice na torti za 92 godine postojanja (FOTO)

Novosadsko Pozorište Mladih nedavno je proslavilo jubilej vredan pažnje – neverovatnih 92 godine postojanja!
Tom prilikom uručene su godišnje nagrade ove pozorišne kuće i odigrano je jubilarno 100. izvođenje “Uspavane lepotice”.
Proslavu je uveličao bend “Šlagvort”, sastavljen od glumaca Pozorišta mladih, koji je svojom interpretacijom vanvremenskih filmskih i pozorišnih hitova, napravio atmosferu za pamćenje.
Foto: Srđan Doroški Žene zablistale na 92. rođendanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Pozorišta mladih Glumica Kristina Savkov, garderoberka Marina Perić, organizatorka promotivnih aktivnosti Ruža Roganović i inspicijentkinja Snežana Velimirović, dobitnice su godišnjih nagrada Pozorišta mladih, jer su tokom prethodne godine zablistale na svojim pozorišnim zadacima.
Nagrade im je na proslavi 92. rođendana uručio v. d. direktora Aleksandar Ćurčić.
Tom prilikom istakao je još dve svoje saradnice – šeficu tehnike Olgicu Lolu Živanov, te producentkinju Ivanu Todorović, podsetivši da su njih dve bile ne samo odlične radnice, već da su odigrale ključnu ulogu u spasavanju od požara, koji je ansambl preživeo na gostovanju u Banjaluci.
Slavlje je nastavljeno uz tortu i proseko, a onda je na scenu stupio “Šlagvort”. Bend sastavljen od glumaca Pozorišta mladih, koji je sinonim za dobar provod, slavljeničku atmosferu podigao je na vatrometni nivo.
Foto: Srđan Doroški Ređajući pesme iz svetskih i domaćih filmskih hitova, Danilo Milovanović, Kristina Savkov, Aleksa Ilić i Darko Radojević, uz svesrdnu podršku dva muzičara – Jelene Radić i Sava Kostića, napravili su provod za pamćenje.
Ceremoniju proslave rođendana vodila je glumica Jelica Gligorin.
“Uspavana lepotica”- sto puta ljubavlju probuđena Kad si mali – izbrojiti do sto veliki je nauk. Kad ga savladaš, sve buduće matematičke brige lakše se raspliću i kroje.
Slično je i kad poživiš stotinu leta, tad o životu – uzduž i popreko – možeš ceniti bez pardona. I sve su to mali, ili veliki praznici čovečanstva…
Jedan takav je i kad glumac sto puta izvede neku predstavu. Sto puta izaći pred decu, pokloniti se i početi, ispričati priču o dobru i zlu, snazi ljubavi i volje, o tome ko ima snage da pobedi stogodišnje trnje vremena, podvig je vredan aplauza.
A upravo prekjuče (11. februara) u Pozorištu mladih, “Uspavana lepotica” je po stoti put usnila i stoti put ljubavlju bila probuđena.
I ovo je njeno stoto buđenje netremice, bez daha, bilo odgledano.
Predstava u režiji Veselina Bojdeva premijerno je izvedena 9. decembra 2008. godine.
Njeno stoto izvođenje proslavljeno je u okviru proslave 92. rođendana ove pozorišne kuće.
Glumcima “Uspavane lepotice” – Mariji Mitrović, Saši Latinoviću i Emilu Kurcinaku, kolege su tom prilikom poželelele još jednu dugu scensku dugovečenost…
“Metamorfoze” novosadskog Pozorišta mladih osvojile 3 prestižne nagrade (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.