Izvor: Luftika.rs, 25.Dec.2023, 12:35

Novosadski studenti vozom krenuli u Beograd na blokade (VIDEO)

Grupa od četrdesetak studenata Univerziteta u Novom Sadu na putu je za Beograd, gde će se priključiti najavljenim blokadama.
Okupljanje studenata je počelo u devet sati u Kampusu.
Na Železničku stanicu njih oko 20 krenuli su 45 minuta kasnije, a u 10.30 je voz krenuo. Nekolicina im se priključila na samoj stanici, a kako javlja portal 021.rs, oni su u pratnji policijskih inspektora u civilu.
Studentkinja Filozofskog fakulteta Natalija Petrović kaže da su odlučili da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pridruže kolegama u Beogradu jer nisu zadovoljni stanjem i sistemom u državi danas.
U pratnji nekoliko inspektora u civilu grupa #NoviSad studenata krenula na blokade u #Beograd pic.twitter.com/vBc7fJ6l1s
— zarko bogosavljevic (@zarkobns) December 25, 2023

„Ovo nije borba samo njih u Beogradu, nego svih nas u Srbiji. Nije ovo samo borba studenata u Beogradu, nego svih nas jer na nama ova zemlja ostaje. Idemo na blokade u Beogradu i videćemo šta će biti. Poneli smo sve što nam treba, tako i stiropore da bi mogli da, ako treba, sednemo i izdržimo tih šest sati“, kaže ova studentkinja.
Plan je da stignu do podneva u Beograd, gde će na dve tačke biti postavljene blokade.
Početak akcije u Beogradu biće ispred zgrade Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Grupa #NoviSad studenata krenula ka #Beograd pic.twitter.com/VXvUZ2ivPr
— zarko bogosavljevic (@zarkobns) December 25, 2023

Blokade su nastavak demonstracija koje traju nedelju dana.
Građani, aktivisti i opozicioni pokreti i stranke ukazuju na sumnje da se na prethodnim izborima dogodila krađa, a koja je imala presudan uticaj na rezultate beogradskih izbora.
Načelnik policije: Procesuirano 38 demonstranata, blokade neće biti tolerisane

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Studenti novosadskog univerziteta otputovali na proteste i blokadu saobraćaja u Beograd

Izvor: Danas, 25.Dec.2023

Grupa studenata Univerziteta u Novom Sadu otputovala je na proteste u Beograd gde će biti organizovane blokade saobraćaja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.