Izvor: Luftika.rs, 03.Avg.2023, 16:05

Novosađanka nadležnima tražila da uklone igralište ispred zgrade, nervira je dečja vika

Kome još trebaju deca i njihova igrališta?!
Jedna Novosađanka je od gradske vlasti tražila ne da se postavi – već da se ukloni dečije igralište koje joj smeta.
Reč je o igralištu na Bulevaru kralja Petra I, zbog kog se stanarka obratila Komisiji za predstavke i predloge Skupštine grada, piše 021.rs.
Tražila je da se igralište, odnosno mesto okupljanja dece, ukloni ili izmesti, ali je iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije dobila odgovor da se igrališta >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << samo tako ne uklanjanju.
Kako su joj danas poručili članovi komisije, a na osnovu obaveštenja Gradske uprave, s obzirom na to da uvek izaziva veliko negodovanje građana – prvenstveno roditelja čija se deca na igralištima igraju, ove podloge se uklanjaju ili izmeštaju isključivo po izričitom zahtevu nadležne Mesne zajednice.
„Potrebno je da se građani obrate Mesnoj zajednici ‘Narodni heroji’ i ukoliko Savet mesne zajednice podrži inicijativu za izmeštanje dečijeg igrališta, pisanim putem obratiće se ovoj Upravi, a stručne službe razmotriće opravdanost predmetnog zahteva.
Takođe su napomenuli da ova Uprava ne može da utiče na to da se spreči okupljanje dece i odraslih na toj površini, ali kako kažu, razumevajući i ljude koji žive nadomak jednog ovakvog akustičnog prostora gde je galama intenzivna i jaka, uputili su ih da se obrate Komunalnoj miliciji, jer to spada u remećenje javnog reda i mira“, navode nadležni ovoj građanki, kojoj smeta igranje dece.
Na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge prisustvovao je, inače, veći broj sugrađana koji su usmenim putem izneli svoje predstavke.
Većina predstavki odnosi se na rešavanje komunalnih problema u raznim delovima grada. Sugrađanka iz Ulice seljačkih buna na Novom Naselju požalila se na nehigijenu oko kontejnera koji su oštećeni, pa se smeće, pa čak i građevinski otpad, baca pored kontejnera.
Kako je navela, svesna je da te kontejnere, kao i klupe i kante za smeće, uništavaju sami sugrađani, pa je zamolila za pojačan nadzor komunalne inspekcije. Ona je takođe iznela predlog da se u centru grada postavi javna česma, koja bi prolaznicima dobro došla u ovim letnjim danima, kao i tokom čitave godine.
Neke od predstavki odnose se na oštećenja lične imovine, drveća, iskidanih električnih kablova i slično, do kojih je došlo prilikom nedavnih nepogoda i ukazivanje na moguće povrede ukoliko se ta oštećenja ne otklone. Na sednici su razmatrani i odgovori na prethodno podnete predstavke, poput predstavke za uklanjanje dečijeg igrališta.
Povodom predstavke sugrađanke o problemu ugroženosti pešaka zbog nedostatka obeleženih pešačkih prelaza u Ulici Filipa Višnjića, Gradska uprava za inspekcijske poslove je odgovorila da je izlaskom na lice mesta inspektor za kontrolu puteva konstatovao da na parnoj strani ulice Filipa Višnjića u Novom Sadu ne postoji izgrađena pešačka staza u kontinuitetu, pa su stanari kompleksa zgrada i parne strane ulice primorani da prelaze na drugu stranu ulice na nepreglednom i nebezbednom mestu.
Istog dana je o ovom nedostatku obaveštena Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Iz ove Uprave je odgovoreno da je stav stručnih službi da je zahtev za obeležavanje pešačkog prelaza u Ulici Filipa Višnjića, sa parne strane, kod kućnog broja 2, opravdan, pa će u najkraćem vremenskom periodu biti izrađen saobraćajni projekat, a zatim će izdati nalog odabranom izvođaču radova da se predmetni radovi izvrše.
Mala Novosađanka prodaje krofne kako bi skupila novac za lečenje svog tate

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.