Izvor: B92, 13.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi tip virusa side?

Njujork -- U Njujorku je zabeležen slučaj HIV-a koji izaziva brzu pojavu side i otporan je na skoro sve postojeće lekove.

Virus je otkriven kod jednog Njujorčanina koji je zatražio lekarsku pomoć u novembru. HIV je kod njega pronađen u decembru, a već u januaru ove godine je bolovao od side. To je mnogo brže od uobičajenog, pošto inficirani virusom HIV-a često obole od side tek nakon deset godina.

Iako su se pojavile ocene da je možda reč o novoj vrsti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Side, koja ne reaguje na postojeće antivirusne lekove, vodeći virusolozi su ocenili da nema nijednog dokaza da se rado o nekakvom supervirusu.

Medicinsko osoblje u njujorškim bolnicama je stavljeno u stanje pripravnosti, mada doktor Robert Galo, iz tima koji je prvobitno otkrio virus Side smatra, da je ova najnovija uzbuna oko navodno novog, snažnijeg HIV virusa "mnogo buke ni oko čega", prenosi BBC.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.