Izvor: B92, 18.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novembarski sneg "iznenadio" vozače

Beograd -- Sneg koji je pao tokom vikenda kao da je zatekao beogradske vozače, od kojih se većina nije pripremila za zimu.

Hitna pomoć je saopštila da zbog snega ima problema da se na vreme odazove na sve pozive, posebno u sporednim ulicama koje još uvek nisu očišćene od snega. U zimskoj službi Beograd puta kažu da će male ulice očistiti čim sneg bude prestao da pada.

"Sve velike saobraćajnice su prohodne, mi prvo moramo da ispoštujemo ulice prvog prioriteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekada čistimo sve ulice, ali kada sneg ne prestaje mi moramo da čistimo samo velike saobraćajnice", kaže Željko Maravić, šef zimske službe JKP Beograd Put.

Teški uslovi u saobraćaju, uzrok su i povećanog broja udesa. U poslednja 24 časa u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginule su tri osobe. Kako kažu u saobraćajnoj policiji, nesreće su se desile zbog nepažnje vozača, koji su vozili prebrzo po putevima prekrivenim snegom.

U MUP-u upozoravaju sve vozače da se u zimskim uslovima vožnje mora voditi računa o rastojanju između automobila kao i na brzinu kretanja, jer je kočioni momenat po vlažnim kolovozima mnogo duži nego po suvim.

"Treba da se vodi računa da dobro očiste stakla, da ne dozvolimo da se ona zamagle. Ako ispunimo te uslove, uz obazrivost, opreznost i maksimalnu koncentraciju u saobraćaju mislim da ćemo se voziti bezbedno", kaže za B92 Blagoje Milinić, pomoćnik načelnika saobraćajne policije MUP Srbije.

Od sutra će svi vozači u garažama Auto moto saveza Srbije moći da urade besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti na automobilima i otklone sve eventualne kvarove. Savetuje se zamena guma i sipanje antifriza u hladnjake. Kako kažu u policiji, strogo će se kažnjavati svi vozači koji nemaju zimsku opremu na automobilu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.