Nova programska šema Radija B92

Izvor: B92, 03.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova programska šema Radija B92

Beograd -- Danas počinje nova programska šema Radija B92. Posle letnje pauze u etar se vraćaju emisije naslušanijeg radija u Srbiji.

Uskoro Kažiprst i radijsko Dizanje izlaze iz studija u Beogradu, Danica Vučenić i Gorica i Dragan kreću po Srbiji, a danas startuje i nova emisija na Radiju B92, Razglas.

"Želimo da odemo kod svih svojih slušalaca i da ih čujemo, direktno, da čujemo šta misle o našem programu, šta misle o nama i šta to treba da uradimo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bismo bili bolji i da bi nas oni radije slušali", kaže Danica Vučenić, urednica i voditeljka Kažiprsta.

Ona najavljuje da će ta akcija početi u oktobru. "Radni naslov te akcije je 'Invazija B92'. Videćemo koji će grad biti prvi, to zavisi od toga ko se prvi prijavi", kaže ona.

"Kažiprst" će se i dalje emitovati i na Televiziji B92 i trajati pola sata. Novina je i da će slušaoci i gledaoci moći i elektronskim putem da pitaju gosta ono što ih interesuje, a gost će biti u obavezi da odgovori.

"Svi moji gosti, ne samo političari nego i analitičari i novinari, imaće priliku da odgovore, ili odmah posle emisije, ili mejlom, u roku od 24 sata bi to bilo na veb-stranici 'Kažiprsta'", objašnjava Danica Vučenić.

Ona dodaje i da će odgovori biti postavljeni ispred transkripta emisije jer će biti važniji od transkripta.

Danica Vučenić kaže da je uvek najteže izabrati prvog gosta posle letnje pauze. Ipak, ona je već izabrala čoveka kog će propitati o temama koje sve dotiču i inetersuju jer se tiču novčanika građana. Današnji gost je guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić.

Pored starih emisija, kao što su Dizanje, Kažiprst, Brakus od 3 do 5, na Radiju B92 danas počinje nova emisija, Razglas, koja će biti emitovana svakog dana od 10 do 11 sati.

U njoj će dvoje voditelja ukrštati mišljenja, a biće otvorene sve teme – politika, drustvo, kultura, sport. Svakog dana u emisiji će govoriti novi par, a slušaoci će moći da se jave i iznesu svoje argumente.

Takođe, Radio B92 pokreće muzičku akciju Omiljene 80-e, gde će slušaoci i muzička redakcija B92 birati omiljene pesme i najvećče hitove te dekade.

Radio B92 je sa preko 850.000 slušalaca najslusanija radio-stanica u Srbiji, a u proteklih godinu dana belezi stalan rast slušanosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.