BIVŠA ŠKOTSKA PREMIJERKA PUŠTENA NA SLOBODU: Istraga zbog pronevere ogromne svote novca se nastavlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 20:04

BIVŠA ŠKOTSKA PREMIJERKA PUŠTENA NA SLOBODU: Istraga zbog pronevere ogromne svote novca se nastavlja

Bivša premijerka Škotske čeka dalju istragu.

Bivša premijerka Škotske Nikola Stardžen puštena je večeras iz pritvora bez optužnice i čeka dalju istragu, nakon što je ranije danas uhapšena u okviru istrage o finansijskim malverzacijama Škotske nacionalne partije (SNP).

- Žena (52) koja je uhapšena ranije u toku dana u vezi sa istragom o finansijskim malverzacijama SNP puštena je bez optužnice i čeka dalju istragu - navela je škotska policija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u saopštenju.

Stardžen, koja je dala ostavku na mesto prvog ministra i lidera SNP-a početkom aprila, treća je osoba koja je uhapšena u okviru Operacije Brančform, istrage škotske policije u vezi sa optužbama da je stranka nenamenski potrošila više od 600.000 funti (700.000 evra) donacija za kampanju nezavisnosti. Njen suprug Piter Marel, bivši izvršni direktor SNP, uhapšen je 5. aprila u njihovoj kući u Adingstonu u blizini Glazgova i ispitivan je 12 sati pre nego što je pušten bez optužbe, prenosi Gardijan.

Policija je pretresla njihovu kuću i baštu, a po nalogu je pretresla i sedište SNP-a, dokumenata i kompjutere. Kolin Biti, član škotskog parlamenta i tadašnji partijski blagajnik, priveden je i ispitan u okviru iste istrage 18. aprila i takođe pušten kasnije bez optužbe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STERDŽON PUŠTENA NA SLOBODU Bivšu škotsku premijerku čeka istraga zbog finansijskih malverzacija

Izvor: Blic, 11.Jun.2023

Bivša premijerka Škotske Nikola Sterdžon puštena je večeras iz pritvora bez optužnice i čeka dalju istragu, nakon što je ranije danas uhapšena u okviru istrage o finansijskim malverzacijama Škotske nacionalne partije (SNP).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.