Nije to što mislite...

Izvor: Mondo, 11.Feb.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije to što mislite...

Instagram je zatrpan fotkama "pre" i "posle", na kojima se pojedinci hvale kako su uspeli da smršaju. Međutim, ova blogerka odlučila je da nam pokaže da nije baš sve kao što izgleda...

Blogerka Džes (26) iz Orlanda postavila je dve fotografije na kojima nosi isti kupaći kostim, ali na drugoj fotki izgleda malo mršavije, zategnutije. Džes kaže da je to uradila kako bi nam pokazala koliko fotke mogu lako da nas prevare.

Ako se pitate u čemu je trik, dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je da kažemo da su fotografije nastale u razmaku od 30 sekundi, a još zanimljivije je što blogerka kaže da fotografije nisu obrađene u Fotošopu. Dakle, reč je samo o odgovarajućem poziranju.

This is not a transformation photo This week I've decided to do the 30 second transformation photo. These pics were taken second apart this morning. On the left my posture is poor, I'm pushing my belly out as far as possible, I adjusted my bottoms to show my gross, unsightly and horrid love handles. These are often concealed by my high waisted pants and bottoms that do fit so much better now. As much as it pains me to showcase these, it also proves that my body isn't perfect and that I still have work to do and fat to lose (I'm working so hard to get rid of my love handles and lower tummy fat. Yes it has dramatically reduced already but it still exists and I'm still insecure about it). On the right I'm standing straight and comfortably. I'm lightly flexing and I've adjusted my bottoms to hide my love handles. I'm thankful for bikini bottoms that now fit well and hide these but I'm also trying to show that they still exist quite a bit and that not everything we see meets the eye here on social media. You can show you best angles and hide your flaws but at the end of the day what we chose to showcase is a reflection of ourselves. My body isn't perfect. I still have imperfections and flaws that I'm slowly learning to be comfortable with. I want to be real and honest and open. Yes I've accomplished a lot, but yes my body still has less than ideal days when it doesn't look its best. Fitness and health is not a fix. It's not a destination. It's a lifestyle. If you force your progress you know who you are cheating?! You. You only cheat you. Yes I like to show my best most of the time but I've also realized by not showing my worst that it only harms myself. Being vulnerable and imperfect is hard but lying to yourself is worse. I know I'm hard on myself, it's a flaw on its own, but I'm slowly learning to be gentle and kind but it starts with being truthful to myself and knowing and understanding my imperfections and realizing that, although they exist, they don't define me. I am not a before picture. I am not an after picture. I am not fat nor am I perfect. I'm flawed. I'm scarred. I'm insecure. But I'm learning and I'm hopeful that one day I'll fully love me

A photo posted by Jess: My Fitness Journal (@plankingforpizza) on Feb 9, 2016 at 7:03am PST

Džes svojih 45.000 pratilaca priznala da nije reč o fotografijama koje prikazuju njenu transformaciju, već je to dokaz da njeno telo "nije savršeno" i da nije istina baš sve što vidimo na društvenim mrežama.

"Ove nedelje sam odlučila da vam pokažem svoju transformaciju za 30 sekundi. Ovo je fotografisano u razmaku od 30 sekundi, jutros. Na levoj fotografiji sam izbacila stomak koliko mogu, a stala sam tako da se što bolje vidi moj veliki 'šlauf'. To često prikrivam pantalonama dubokog struka i prikladnim gaćicama. Iako je bolno reći, ovo je dokaz da moje telo nije savršeno i da moram još da smršam. Na desnoj fotografiji stojim pravo, tako da se 'šlauf' ne vidi toliko. Takođe, donji deo kupaćeg sam malo podigla da prekreije višak. Ovim pokušavam da kažem da nije istina sve što vidimo na društvenim mrežama.", napisala je Džes.

Blogerka dodaje da na fotkama možete da se prikažete iz najboljeg ugla i sakrijete svoje mane, ali "na kraju dana ono što biramo da pokažemo je odraz nas samih. Telo nije savršeno. Imam mane i polako učim da ih volim Želim da budem iskrena i otvorena."

Džes kaže da se u većini slučajeva trudi da pokaže najbolju verziju sebe, ali da je shvatila da time što skriva svoje mane škodi samo sebi. "Biti ranjiv i nesavršen je teško, ali je još teže lagati sebe."

Komentari na njene fotografije i iskreno priznanje su uglavnom pozitivini, mada ima i onih koji kažu da je "odvratna i da ima veliki 'šlauf'".

Šta vi mislite o ovom njenom potezu?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.