Nije loše ni da se posvađate ponekad

Izvor: Mondo, 17.Dec.2018, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije loše ni da se posvađate ponekad

Evo zašto je super da se posvađate povremeno.

Savršena veza ne postoji, i ako i vi u društvu imate neki par koji ponosno tvrdi da se oni "nikada ne svađaju", verovatno i sami znate da lažu iz ko zna kog razloga… Ali, sledeći put kad vam dignu pritisak tim samozadovoljnim osmesima za Instagram, završavajući rečenicu jedno drugom i značajno klimajući glavom, dok pokušavaju da ceo svet ubede koliko su srećni tim "mi se nikad ne svađamo", možete slobodno da im kažete >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da mnogo propuštaju.

Prvo, ništa slađe od seksa posle svađe, a drugo, nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da osobe koje se povremeno svađaju s partnerom imaju niži rizik od bolesti i prevremene smrti.

Tokom istraživanja koje je trajalo čitave 32 godine, naučnici su pratili 192 para, a ispostavilo se da je dobra svađa s vremena na vreme odlična stvar: pozitivno utiče na zdravlje oba partnera, navodi se u studiji objavljenoj u stručnom časopisu Journal of Psychosomatic Medicine.

Ispostavilo se da osobe koje se svađaju sa partnerom imaju niži rizik od mnogih bolesti, ali i od prevremene smrti. Ali, ovo se odnosi samo na parove koji imaju zdrav odnos, što se ogleda i u tome što su u svađi ravnopravni.

Ako jedan od partnera dozvoljava da ga obuzme bes, dok se druga osoba povlači u sebe, to je vrlo opasno i ostavlja posledice po zdravlje osobe koja sve drži u sebi, značajno povećavajući rizik od prevremene smrti.

Ali, ako se svađate zdravo - bićete zdraviji i živećete duže.

Svađajte se s ljubavlju

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.