Отварања фабрике електромотора “Nidec” у Новом Саду: Производиће се 300.000 јединица годишње (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 12:03

Отварања фабрике електромотора “Nidec” у Новом Саду: Производиће се 300.000 јединица годишње (ФОТО)

Нови Сад данас отвара врата једној од најмодернијих светских фабрика за производњу електричних мотора, јапанској компанији “Nidec”. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Прва њихова фабрика у Србији основана је крајем јануара 2021. године, а 10. децембра прошле године постављен је камен темељац за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нову фабрику, у комплексу који ће имати укупну површину око 60.000 м2.
Погон у Новом Саду уједно ће бити и највећи центар јапанске компаније у Европи, у коме ће се производити до 300.000 јединица годишње.
 
У првој фази пројекта до 2024. године планира се око 250 запослених, а у компанији очекују да ће у будућности број достићи 1.000. Када је у питању производња, планирано је да се у првој години произведе око милион електричних мотора, као и да тај број расте сходно броју производа и пројеката.
Очекује се долазак председника Србије Александра Вучића и других високих званичника.
Stanje na novosadskim putevima posle sinoćnog nevremena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отварања фабрике електромотора “Nidec” у Новом Саду: Производиће се 300.000 јединица годишње (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.