Izvor: B92, 28.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni likovi više ne puše?

London -- Striktna primena Zakona o zabrani pušenja na javnim mestima uticaće na imidž pojedinih likova u pozorištima u Velikoj Britaniji.

Najpoznatiji detektiv sveta Šerlok Holms više neće moći da puši svoju čuvenu lulu na pozoričnoj sceni jer Zakon, koji stupa na snagu ovog leta, ne predviđa izuzetke. Pozorišni radnici se ipak nadaju da će Vlada prihvatiti njihov zahtev da glumcima bude dozvoljeno da puše za vreme, odnosno, u okviru predstave.

Dramski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pisac Ronald Harvud kaže da se slaže sa usvojenim zakonom, ali da misli da bi pozorište trebalo da bude izuzeto. "Postoje dramski komadi u kojima pušenje ima ključnu ulogu, a takve su, na primer, neke drame Antona Čehova ili Oskara Vajlda. Ako ne budu pušili, to više neće biti junaci Čehova i Vajlda", rekao je on.

Vlada je potvrdila da će razmotriti zahteve pozorišnih radnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.