Izvor: B92, 15.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Sredozemlju

Rim, Zagreb, Ljubljana, Atina -- U jakom nevremenu koje je zahvatilo Sredozemlje nasztradalo je nekoliko osoba.

Naneta je i velika materijalna štetu u više zemalja, javile su agencije. Na severu Italije dve osobe su poginule kada se na kuću na jezeru Komo obrušila zemlja usled klizanja tla koje su izazvale snažne oluje. Jug i centralni deo Italije takođe su pogođeni jakim kišama i vetrovima koji su obarali drveće i prekinuli železnički saobraćaj između Rima i Napulja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Vetrovi koji su duvali brzinom od 200 kilometara na čas u nedelju su paralizovali saobraćaj duž cele obale u Hrvatskoj. Više desetina osoba je povređeno, dok se jedan ribar sa ostrva Krk i dvoje Austrijanaca sa jedne jahte vode kao nestali u vodama Jadrana. Trideset osoba, među kojima je 20 teže povređeno, primljeno je u riječku bolnicu, i to uglavnom s prelomima kostiju ekstremiteta i u području grudnog koša. Otkazani su letovi za Split i Dubrovnik i trajekti za ostrva Brač, Hvar, Cres i Pag.

Olujna bura izazvala je juče veliku materijalnu štetu i prekid saobraćaja širom Slovenije.

U Alžiru, tri mornara su poginula u oluji u kojoj je potonuo jedan brod, dok su se dva broda nasukala u blizini alžirskih luka. Spasilačke ekipe tragaju za još 17 mornara koji su nestali u jakoj oluji. Još tri osobe su poginule, a više desetina ih je povređeno u Alžiru, kada su se kuće urušile pod olujnim naletima vetra i kiše.

Nevreme je u Grčkoj izazvalo poplave, prekide struje i saobraćaja. U Solunu, jaka kiša je poplavila više desetina kuća i prekinula saobraćaj. U Atini je jedna osoba povređena kada je pod naletom vetra pao natpis iznad jedne radnje. Vetar je obarao i drveće na celom području Atine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.