Izvor: Luftika.rs, 01.Feb.2024, 12:27

Nerotkinja, čvarak, skrndelj: Koja je najružnija reč u srpskom jeziku?

Na Instagram stranici Dnevna doza pravopisa izabrana je najružnija reč u srpskom jeziku. U širokom izboru, jedna se posebno izdvojila.
Pre skoro dve godine reč „praskozorje“ izabrana je za najlepšu reč u srpskom jeziku.  Prošle godine tu titulu je ponela reč duhoklonuće, a nakon toga je poznata Instagram stranica Dnevna doza pravopisa „raspisala konkurs“ i za najružniju.
Stiglo je mnogo predloga reči koje zvuče ružno, na kojima se „lomi jezik“, ali i onih od >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << čijeg se značenja ježimo…
Prema reakcijama korisnika društvenih mreža, pet se posebno izdvojilo i za najružnije srpske reči proglašene su:
1. kopile (najružnija) jalov-a keva grkljan i nerotkinja Ako izuzmemo one koji kandiduju psovke koje ne žele ni da napišu i one koje je još uvek nezgodno da se izgovore, „psihološkinja“, izdvojili smo još neke koje su se našle u predlozima:
raspuštenica kredit pupak likuša prelepotica jetrva usedelica šturo čmičak čvarak krvavica nedonošče prvorotka retardiran picajzla prćija čukljevi narikača gljivica skrndelj podbradak čedomorka krmelj gospođetina svastika ćale šturo gnoj pinđur posmrče gmaz Koja je po vama najružnija reč u srpskom jeziku?
Napišite je u komentaru teksta…
Lingvisti su rekli svoje: U ovom gradu se govori najčistiji srpski jezik
Izvor: Krstarica

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.